Nyheter

Vill klargöra uppsägningen

Nyheter Jan Cherek (SD) ville diskutera uppsägningen i simhallen och arbetsklimat i tekniska förvaltningen i gårdagskvällens kommunfullmäktige

Arkivfoto

Camilla Rinaldo Miller (KD), ordförande i kommunfullmäktige, ber Jan Cherek (SD) komma upp i talarstolen då han anmält en frågeställning till Gottlieb Granberg (M).

– Det har varit lite oroligt i tekniska förvaltningen och det verkar vara likadant fortfarande. Nu fick vi läsa i media att vi har en verksamhetschef att välja antingen bli uppsagd eller säga upp sig själv. Det verkar vara ett dåligt arbetsklimat i tekniska förvaltningen. Vad kommer tekniska utskottet göra åt saken och finns det någon misstanke att verksamhetschefen gjort något för att bli avskedad? Enligt brevskrivaren hade man tagit allmänhetens badtider och lämnat det till Vaggeryds badande, finns det någon vinning i det här, undrar Jan Cherek (SD).

Gottleib Granberg (M):
– Först vill jag säga att den här var väldigt personrelaterat. Jag tror att det är viktigt att jag svarar. Tack för frågan för det här behöver redas ut. Den här ryktesspridningen finns och till slut blir det sanning. Jag ska försöka rätta till det här som utkommit i media.

– Om vi ska göra några åtgärder? Nej det finns inga åtgärder att rätta till.

– Om det finns misstanke om överträdelse? Allting har skötts tillsammans med HR-avdelningen, så ingen överträdelse har gjorts.

– Om det finns någon ekonomisk vinning? Om det är någon som har sett någon från Vaggeryd så beror det på att den personen är medlem i Värnamo Simsällskap, så enkelt är det, svarar Gottlieb Granberg (M).

Jan Cherek (SD) tackar för svaret och kommunfullmäktige godkänner frågan och svaret. Azra Muranovic (S) vill kommentera ärendet men får vänta till nästa fullmäktigesammanträde då det inte var inlämnat dagen före…

Taggar

Dela