Nyheter

Vill ha utökad torghandel

Nyheter På grund av rådande restriktioner vill Värnamo city utöka torghandelsområdet. I dag diskuterar kommunstyrelsen frågan.

Värnamo city föreslår ett utökat torghandelsområde från den 1 april.  [1/4]

Kommunens nuvarande föreskrifter tillåter torghandel på Flanaden.  [2/4]

På grund av rådande omständigheter vill Värnamo city utöka torghandelsområdet till att även omfatta Storgatsbacken...  [3/4]

...och den del av Storgatan som är mellan kvarteret Ruda och Tre liljor. Bakgrunden till förslaget är att kunna bedriva torghandel, men samtidigt genom att använda en större yta kunna minska risken för trängsel.  [4/4]

Värnamo city har kontaktat samhällsbyggnadsförvaltningen för att efterhöra möj- ligheten att utöka området för torghandel. Torghandeln regleras i kommunens lokala föreskrifter. Föreskrifterna tillåter torghandel på Flanaden, men på grund av rådande omständigheter vill Värnamo city utöka detta område att även omfatta Storgatsbacken och den del av Storgatan som är mellan kvarteret Ruda och Tre liljor. Bakgrunden till förslaget är att kunna bedriva torghandel, men samtidigt genom att använda en större yta kunna minska risken för trängsel. 

På grund av den rådande situationen, ser samhällsbyggnadsförvaltningen positivt på Värnamo citys förslag om att utöka ytan för torghandeln till att även innefatta Storgatsbacken och del av Storgatan ner mot Åbron. Beslutet bör dock begränsas till att gälla mellan den 1 april till och med den 30 september, med möjlighet till förlängning. 

Kommunstyrelsen föreslås på dagens sammanträde besluta att tillfälligt utöka torghandelsytan från och med den 1 april till och med den 30 september.

Taggar

Dela