Nyheter

Vill ha konstgräsplan – så tänker kommunen

Nyheter Frågan om satsningen på en konstgräsplan i Bor väcktes i liv på nytt under landsbygdsdialogen.

Frågan om satsningen på en konstgräsplan i Bor väcktes i liv på nytt under landsbygdsdialog. Bilder: Pixabay/David Alin

Under hösten 2022 skickade en kommuninvånare in ett medborgarinitiativ till kommunen. Invånaren föreslog att Värnamo kommun skulle bygga en konstgräsplan i Bor. Värnamo kommun välkomnade förslaget men gjorde bedömningen att planerna som finns i Forsheda, Värnamo och Rydaholm täckte dåvarande efterfrågan och förslaget avslogs.

På landsbygdsdialogen väcktes liv i frågan på nytt.

– Vi välkomnar den här typen av förslag, men som läget så har vi inte möjligheter att göra en sådan satsning. Vi ser också att det finns gott om träningstider på anläggningarna i både Värnamo och Rydaholm, så för närvarande täcker vi upp efterfrågan, säger Linus Enochson på teknik- och fritidsförvaltningen.

– Det kanske inte kan bli någon konstgräsplan här, men belysningen fungerar inte på Rastavallen. BSK är framgångsrika men det vore skönt för dem att inte behöva träna eller spela i mörker nu när hösten står för dörren, säger en mötesdeltagare.

– Vi tar med oss den frågan och kollar på det, svarar Linus Enochson.

LÄS MER:  Vill ha konstgräsplan i Bor – så svarar kommunen
LÄS MER:  Vill ha konstgräsplan i Bor
Taggar

Dela


1 reaktion på Vill ha konstgräsplan – så tänker kommunen

Räknar man med att träningstiderna är mellan 07.00–16.00 på vardagar som kommunen gör så finns det gott om tider. Välkomna till Ljusseveka en kväll i höst så får ni alla se om det finns gott om tider!

Kommentarsfunktionen är stängd