Nyheter

Vill ha bullerplank vid vältrafikerad väg

Nyheter Varvande motorer och vrålande ljudanläggningar har fått en kommuninvånare att reagera. Nu föreslås bygget av en bullerplank vid Halmstadsvägen.

En kommuninvånare vill ha ett bullerplank vid Halmstadsvägen. Bilder: David Alin/Pressbild

Med anslutning till riksväg 27 anses Halmstadsvägen vara en viktig infartsväg till Värnamo. Men vägens betydelse väcker blandade känslor bland invånarna.

– Med ökad trafik på Halmstadvägen upplevs ljudet både från motorer och ljudanläggningar i bilarna som väldigt påtagligt, i synnerhet på kvällar och nätter då det flera gånger i veckan både buskörs och tävlas i vem som kan spela högst ljud, menar en medborgare.

Värnamobon menar att den ökade trafiken på sträckan får till följd att både människor och husdjur blir störs av ljuden. Därför har invånaren skickat in ett medborgarinitiativ, där  personen föreslår bygget av ett bullerplank på Halmstadsvägen.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 29 oktober. I skrivande stund har tolv personer röstat ja. För att det ska behandlas politiskt krävs 100 röster.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill ha bullerplank vid vältrafikerad väg

Kan inte bli annat än förvånad över att så gott som alla nya flerbostadshus byggs intill vägar med mycket trafik. Många gånger med sovrummen placerade utmed den hårt trafikerade leden. Parkeringsplatserna är däremot placerade på den lugna innergården. Det borde vara tvärtom, samt större avstånd mellan bostäder och trafikleder. Ett problem som det inte talas så mycket om är väl just hur svårt det är att få tillgång till bullerfria områden, inte minst i storstäderna. Det borde vara en viktig del i ett hållbart samhälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *