Nyheter

Vill ha beachvolleyplan vid populär badplats – så svarar kommunen

Nyheter En kommuninvånare vill kommunen utvecklar Hjortsjöns badplats. Nu har teknik- och fritidsförvaltningen utrett frågan.

En kommuninvånare vill att Värnamo kommun bygger en beachvolleyplan vid Hjortsjöns badplats. Bilder: Värnamo kommun/Arkivbild

I somras berättade vi att en kommuninvånare vill att Värnamo kommun bygger en beachvolleyplan vid Hjortsjöns badplats.

– Beachvolleybollplaner finns inte i närområdet och därför skulle Rydaholm passa perfekt som ett centrum dit folk kan samlas och spela, menade förslagslämnaren.

Förslaget väckte kommuninvånarnas intresse och när omröstningen avslutades den 27 juni hade 138 personer gett tummen upp. Det innebar att förslaget skulle behandlas av kommunens tjänstemän och politiker. I början av månaden berättade vi att förslaget skickats vidare till teknik- och fritidsnämnden för vidare hantering.

Nu har teknik- och fritidsförvaltningen utrett förslaget. Tjänstepersonerna ser initiativet som lovvärt och förstår kommuninvånarens tankar, men ser inte placeringen vid Hjortsjöns badplats som optimal för en sådan satsning samtidigt som det ej finns pengar avsatta i förvaltningens budget för en sådan satsning. I stället hänvisas intresserade till multiarenan i Rydaholms skola, där en beachvolleybollplan kommer att byggas när den andra etappen av multiarenan färdigställs. Av den anledningen kommer det så småningom gå att spela beachvolleyboll inne i Rydaholms samhälle, menar tjänstepersonerna. Mot den bakgrunden beslutade teknik- och fritidsnämnden att föreslå avslag på initiativet.

– Om vi ska bygga en beachvolleybollplan i Rydaholm så är det väl bättre att bygga den där det är mest människor som använder den? Man kan ju tycka att det här hemma på stranden, men vi har ju en sådan i Värnamo uppe på Brinken (vid Värnamo Folkhögskola) som används flitigt, säger nämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

LÄS MER:  Vill ha beachvolleyplan vid populär badplats – så tänker kommunen
LÄS MER:  Vill ha beachvolleyplan vid populär badplats
Taggar

Dela


Läs mer

Vill ha beachvolleyplan vid populär badplats

1 reaktion på Vill ha beachvolleyplan vid populär badplats – så svarar kommunen

Blir inget av detta. Politikerna har tappat balansen så pass mycket så att budgeten nu är i obalans. Man behöver nog se på frågan på ett mer balanserat sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *