Nyheter

Vill du engagera dig för djuren?

Nyheter Djurens vänner i Värnamo har ett stort hjärta för alla hemlösa katter som hittas och det är väldigt många. ”Vi behöver bli fler för att orka”

Vi har haft en pratstund med Heidi Lihavainen som är ordförande hos Djurens vänner i Värnamo. Hon berättar:

– Vi håller till mycket i Värnamo eftersom vårt katthem ligger där men vi är också mycket i Vaggeryd, Skillingaryd och orter runt omkring.

– Vi är en ideell organisation som hjälper hemlösa djur och vi vill gärna höja kattens status. Ofta är det så att vi får ett anrop från någon att det går en eller flera hemlösa katter någonstans. Då åker vi dit och kontrollerar om den är hemlös. Vi kollar skicket, chipmärkning och efterlyser ägare på sociala medier, vilse.nu till exempel. Hittar vi ingen ägare så tar vi hand om katten och kastrerar, chipmärker, vaccinerar och behandlar om katten kräver det. Sedan försöker vi att adoptera ut katterna till nya hem.

– Det är jättemånga katter som behöver nya hem. Det som har ökat mycket är de som ringer och inte kan ta hand om sin katt längre på grund av allergi, flytt eller annat. Det är en väldigt kostsam verksamhet för veterinärkostnaderna är stora. Förra året la vi 731 000 kronor i veterinärkostnader. För att få i hop pengar så jobbar vi mycket aktivt på olika event bland annat på Gummifabriken i Värnamo, på Ironman i Jönköping och är med på många loppisar för att få in pengar och till detta krävs många människor. 

– Det vi behöver hjälp med är fler volontärer. Vi som är aktiva gör väldigt mycket men det går till en gräns med vad vi orkar med. Vi skulle vara glada om vi hittade fler som kunde vara med och hjälpa till. Vårt katthem kräver också människor. Vi behöver också få in pengar och saker till vår verksamhet.

– Prio ett är frivilliga och även människor som kan öppna sina hem för en katt som jourhem. 

Förra året öppnades det nya katthemmet i Värnamo. Det kan ni läsa om här.

  [1/5]

Bild från loppis i Huskvarna.  [2/5]

  [3/5]

Bild från hembygdsparken i Forsheda.  [4/5]

  [5/5]

Taggar

Dela