Nyheter

Vill byta namn på ny skola – så tänker nämnden

Nyheter Kommuninvånarens tankar om att byta namn på den nya Trälleborgsskolan föll inte barn- och utbildningsnämnden i smaken.[irp posts="414923" ]

– Att byta namn på Trälleborgsskolan var inget nämnden ville, menar barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson. Bild: David Alin

Tidigare i somras berättade vi att en kommuninvånare föreslog att den nybyggda Trälleborgsskolan byter namn till Parkskolan för att knyta an mer till Folkets Park och Park Arena. Förslaget fick 136 röster, vilket innebar att det ska behandlas politiskt. Kommunfullmäktiges ordförande överlämnade förslaget till barn- och nämnden, som uppdrog barn- och utbildningsnämnden att utreda det hela. På nämndens senaste sammanträde i slutet av juni presenterade förvaltningen utredningen.

Av utredningen framgår bland annat att namnet Trälleborgsskolan redan är etablerat med naturlig anknytning till den tidigare skolan och att det är för sent med ett namnbyte för kommande läsår. Enligt utredningen är kostnaden för namnbyte hög och det skulle innebära en stor organisatorisk insats att byta namn på alla lokaler inne i skolan som redan registrerats hos räddningstjänst och andra myndigheter, menar förvaltningen. Mot bakgrund av utredningen yrkade barn- och utbildningsnämnden på avslag.

Att byta namn på Trälleborgsskolan var inget nämnden ville. Nybyggnationen är en ersättare för gamla Trälleborgsskolan på samma plats och inget som nämnden tyckte behövde ha nytt namn, säger nämndens ordförande Maria Johansson.

LÄS MER:  Föreslår namnbyte på ny skola
Taggar

Dela