Nyheter

Vill bygga ut Rydaholms skola

Nyheter I ett förslag till kommunen har en medborgare lämnat in om att bygga ut skolan i Rydaholm. Förslaget har nu varit hos politikerna i barn- och utbildningsnämnden.

I medborgarinitiativet finns att läsa att Rydaholms samhälle är på frammarsch och utvecklingen går framåt. Det flyttar in folk och det föds barn i orten. 

– Skolan är för liten för mängden barn som går där och det är dags att bygga ut skolan för att våra elever ska utvecklas och bli starka i sitt lärande och utveckling. De ska känna sig bekväma i skolan och det gäller även lärarna. Det är dags att bygga ut Värnamo kommuns största samhälles skola nu och inte när det är försent, skriver medborgaren i förslaget till kommunen. 

Förslaget fick tillräckligt med röster och var på bordet hos barn- och utbildningsnämnden förra veckan. Maria Johansson, nämndordförande berättar:
– Förvaltningen fick i uppdrag att titta på detta.  

Rydaholms skola. Arkivbild: David Alin

LÄS MER:  Vill bygga ut Rydaholms skola: ”Ge skolan det lyft som samhället behöver"

LÄS MER:  Medborgaren: "Dags att bygga ut Rydaholms skola"

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill bygga ut Rydaholms skola

Maria Johanssons plan är högst sannolikt att avveckla Rydaholms skola så att Flexbuss kan transportera barnen fram och tillbaka till Östboskolan istället. Hon har räknat ut att det blir mer prisvärt så. Övriga seniorer i BUN kommer nicka instämmande till förslaget.

Kommentarsfunktionen är stängd