Nyheter

Vill bevara HNJ-banan – överlämnar namninsamling

Nyheter Vänsterpartiets klimat- och miljögrupp i GGVV-regionen överlämnar en namnlista till regionpolitiker för att bevara HNJ-banan.

Vänsterpartiets klimat- och miljögrupp GGVV överlämnar i morgon en namnlista för att bevara järnvägen mellan Halmstad och Nässjö till regionens politiker. På bilden syns Anna Karin Ramnemo och João Figueiredo. Bilder: Pressbilder

Vänsterpartiets klimat- och miljögrupp i GGVV har sedan årsskiftet drivit en kampanj för att HNJ-banan mellan Nässjö till Halmstad ska få vara kvar och utvecklas.

– Vi vet att banan betyder mycket för pendlare och landsbygdens befolkning, den är också ett bra miljövänligt val att färdas. Vi har skrivit insändare, debattinlägg, haft samarbete med olika aktörer längst med banan, startat en namninsamling, uppvaktat regionpolitiker, haft tre tågfester för att uppmärksamma hur viktig denna tågsträcka är. Vi har också haft ett bra samarbete i denna fråga med Halmstad, Hylte, Gislaved, Nässjö, Gnosjö och Jönköpings vänsterpartiföreningar. Vi ser också potentialen för tågsträckan när det gäller transportinfrastruktur samt att bygga ut till dubbelspår och elektrifiera hela sträckan. En upprustad och välmående tågbana gynnar även skapande av nya jobb och en levande landsbygd, skriver gruppen i ett pressmeddelande.

På torsdag förmiddag uppvaktar gruppen regionens TIM-nämnd (nämnden för transport, infrastruktur och miljö) och överlämnar en lista med namnunderskrifter för HNJ-banans bevarande.

Taggar

Dela