Nyheter

Vill åter sätta Hånger på kartan

Nyheter Anna Hagelins insamlingsbössa satte Hånger på kartan under förra årets Musikhjälpen. Nu hoppas hon på upprepade framgångar.

Hångerbon Anna Hagelins insamlingsbössa satte samhället på kartan under förra årets Musikhjälpen. Nu hoppas hon på upprepade framgångar. Bilder: Privat/David Alin/Musikhjälpen

2022 startade Hångerbon Anna Hagelin insamlingsbössan ”Hånger på kartan” i samband med Musikhjälpen. Insamlingen blev en framgång och när den stängdes stod det klart att Hångerborna samlat in 42 900 kronor, vilket innebar en 116:e plats bland landets 5 571 bössor.

– Jag har följt Musikhjälpen i alla år, så jag tänkte att jag startar en insamling men jag hade ju inte alls räknat med resultatet. Det är fantastiskt hur människor kan gå samman och skänka pengar för en god sak, säger hon.

Under nästa vecka sänds årets upplaga av Musikhjälpen. Årets tema är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Sporrad av förra årets framgångar har Anna Hagelin dragit i gång bössan på nytt.

– Mitt mål är att skänka dubbelt så mycket pengar som förra året, men det viktiga är att vi går samman för det är en för en god sak.

Som en del av aktiviteterna har Anna Hagelin samlat ihop till ett lotteri med fina priser. Dessutom återupprepas serveringen av varm blåbärssoppa och kaka vid skidspåret i Hånger.

– Det var många åkare som blev glatt överraskade av förra årets servering. I år kommer vi att stå i värmestugan intill skidspåret. Utöver blåbärssoppan och kakorna serverar vi även varm korv. Jag hoppas att Hångerborna kommer till värmestugan den dagen, den är jättefin, säger hon.

Förra årets framgång resulterade i att Hagelin i våras åkte Vasaloppet för första gången. Lyckas hon nå målet på 80 000 kronor väntar ett större äventyr: att sätta en Hångerflagga på Kebnekaises topp.

– Det är ju mitt mål. Det kommer tas fram Hångerflaggor under nästa vecka där en av dem kommer följa med mig upp på Kebnekaises topp. Allt kan hända över en helg men jag får definitivt svar på måndag från de som ska hjälpa mig. Och vi kommer att lyckas!

Taggar

Dela