Vi vill också komma tillrätta med problemen
Nyheter Omsorgsnämndens ordförande Glenn Lund (M) och förste vice ordförande Katarina Landin (C) svarar på de socialdemokratiska kommunstyrelseledamöternas samt João Figueiredos (V) debattartiklar.
Ibland undrar man om delaktiga i politiken lyssnar och läser vad som skrivs.
Vi är skyldiga att ge de som vi har omsorg om, service 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Nu och i framtiden kommer det att kräva ett förändrat arbetssätt, kanske det nya normala, och vi får utgå från det.
Våra medarbetare gör ett utmärkt arbete och de är värda att vi gör ett ordentligt förarbete i det vi har ansvar för. Möjlighet att utföra ett bra jobb och att ha en bra arbetsmiljö med balans mellan arbete och fritid.
Omsorgsnämnden har satt igång ett projekt där stora delar handlar om vad oppositionen skriver. Det har tagits in ett externt konsultföretag för att se vilka åtgärder som behöver göras. Detta arbete tar tid och har som främsta uppgift att komma tillrätta med schemaläggning, arbetstider och förändrat arbetssätt.
Vi är inte mindre intresserade än er att komma till rätta med de problem vi har, men vi vill ha en genomgång och analys innan vi börjar förändra.
Är de saker ni nämner om ökad arbetsbelastning normalt eller kommer det ändras efter pandemin? Det ska analysarbete ta reda på för att sedan gå vidare.
Att detta har tagit tid beror i stora delar på att covid de senaste två åren krävt stora personalresurser och vi har inte kunnat belasta verksamheten med mer påfrestningar.
Ett hälsosamt schema kan betyda olika för personer.
En del vill jobba långa helger för att vara lediga i veckorna. Är detta hälsosamt? Ska vi bestämma detta eller har den enskilda undersköterskan möjlighet att bestämma själv? En del vill arbeta deltid, vi har heltid som norm, bra eller dåligt för enskilde?
Vi ska göra vår del: ta bort dåliga detaljerade schema, många långa helgjobb, ge tid för återhämtning och ta bort det mesta av delade turer.
Vi vill veta hur förändringen blir ute i verksamheten och se vilka åtgärder som behöver göras. Det ska ovannämnda undersökning hjälpa oss med.
Glenn Lund (M), ordförande
Katarina Landin (C), förste vice ordförande
”Mycket snack och väldigt lite verkstad”
Denna planerade matrunda med Glenn minns vi alla i gruppen. Vi trodde att äntligen lite visat intresse för vår arbetsmljö….Frågan har ”hängt i luften ” sedan dess.
Varför kom han inte, varför bemödade han sig inte ens om att meddela oss?
Detta är ju ännu en bekräftelse på politikers värde av vård- och omsorgspersonal…
I dag är situationen inte bättre, den är värre: vi har förutom hemska arbetstider också nu dåligt med vikarie och knappt några sökande på utlagda tjänster. Ordinarie personal har börjat säga upp sig, trots att de jobbat länge och trivs i vården, men orkar inte längre….
Snabba åtgärder krävs, om ni vill vända på detta –
Lösningar finns, det vet vi, och det vet ni!
Det vet ni.
Glenn Lund.
Vi är många i vården som undrar om intesse
finns hos dej för oss.
För ett par år sedan, fick Rörstorps gruppen.
Både vi data och telefon, medelande.
Att du ville vara med på en matkörnings runda.
Vilket alla tyckte var mycket bra.
En nyanställd skulle köra matrundan den dagen.
Vår schemaläggare ändade till mej som jobbat
länge.
Jag står ute på parkeringen på avtalad dag och
tid. Över 30 minuter och väntar på dej.
Schema läggare och jag ringer flera gånger utan svar. Sedan var jag tvungen att köra ensam.
På dessa år har vi inte fått svar, på varför du inte kom. Flera sådana här händelser dikuteras.
Dåligt och mycket lite intresse för oss, ute i kommunal vård.
Mycket besviken undersköterska i Värnamo kommun.
Moderaterna kallar ofta Regeringen för saktfärdiga och välkomna in i den skaran. Kontakta era företrädare i partiet och tala om att ni också är saktfärdiga så även dessa filurer håller sig till verkligheten.