Nyheter

Vi är inte alls nöjda!

Nyheter "Avser kommunstyrelsens och/eller teknik- och fritidsnämndens ordförande att ta initiativ till att återställa parkeringsreglerna till de som vi kom överens om? För vi är inte alls nöjda längre!" Det undrar Kristdemokraterna i en debattartikel.

"Avser kommunstyrelsens och/eller teknik- och fritidsnämndens ordförande att ta initiativ till att återställa parkeringsreglerna till de som vi kom överens om? För vi är inte alls nöjda längre!" Det undrar Kristdemokraterna i en debattartikel. Bilder: David Alin/Kristdemokraterna Värnamo

Vi kristdemokrater har under många år kämpat för att det ska vara möjligt att parkera med parkeringsskiva även i Värnamo kommun. Därför var vi mycket nöjda och glada när vi tillsammans med övriga Alliansen kom fram till ett förslag på riktlinjer för parkering som förenar möjligheten att ta betalt med funktionen hos en p-skiva.

Självklart behöver vi ta betalt för parkering – kommunal mark är inte gratis. Lika självklart är att vi behöver göra det smidigt för besökare i Värnamo centrum att parkera – därför p-skiva.

Parkeringsriktlinjerna säger att den första tidsperioden i en parkering ska vara gratis, olika länge beroende på i vilken zon man parkerar. Med den betalningslösning som är upphandlad nu blir det möjligt. Det blir också möjligt att registrera sin parkering med app, sms eller telefonsamtal. Välj det som passar dig. En alldeles lysande lösning tycker vi!

Döm om vår bestörtning när vi i torsdags kunde läsa i massmedia att gratistiden är borta i zon 1, trots en partiöverskridande överenskommelse!

Avser kommunstyrelsens och/eller teknik- och fritidsnämndens ordförande att ta initiativ till att återställa parkeringsreglerna till de som vi kom överens om?

För vi är inte alls nöjda längre!

För Kristdemokraternas kommunpolitiska grupp i Värnamo kommun
Håkan Johansson, gruppledare

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vi är inte alls nöjda!

Dessa parkeringsappar är rena sk**en. Dels följer de inte GDPR, samlar in persondata felaktigt och sedan tar de ut avgift från först minut. Kommunen får inget av dessa intäkter. Intäkten går ju till det privata parkeringsbolaget som kommunen givit gratis tillstånd att åka runt och utfärda kontrollavgift.
Snacka om att kommunen blivit blåst.
Med en nypa sunt förnuft hade man kunnat införa p-skiva i stället, men antagligen har väl någon av beslutsfattarna fått en slant ”under bordet” av p-bolaget för att driva igenom galenskapen med denna app.
Trist. Nu är det sluthandlat i stan i alla fall.

Man anmäler i app eller vid betalstation med registreringsnummer. Det är en digital P-skiva i min mening. Om alliansens överenskommelse (M, KD, L, C) säger att de första två timmarna är gratis i centrala zoner så har majoriteten av politiken beslutat det. Miljöpartiet har inte varit delaktiga i några beslut, men avgift är ett sätt att minska användandet av bil och välja cykel eller kollektivt.
I de flesta städer är centralparkering på allmän plats avgiftsbelagd vid vissa tidpunkter och även gatuparkering i bostadsområden. Som ägare av bil vid parkering upptar tio kvadratmeter platsmark under en viss tid. Vem hyr ut dessa tio kvadratmeter gratis eller skall det bekostas?

Som vanligt går tekniska sina egna vägar utan att bry sig om kommunens policy. Bara att konstatera att det är ett steg till för att stänga ner centrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *