Nyheter

Varnar för bedrägeriförsök

Nyheter Just nu får polisen i vårt område till sig att det pågår många bedrägeriförsök via en viss typ av sms-utskick. – Tryck inte på några länkar och identifiera er inte via Bank-id, uppmanar polisen i Värnamo...

I det ena sms-meddelandet skriver man om att Telia AB anmält dig till Svea inkasso, vilka också är de som står som avsändare i slutet av texten.

Här uppmanar bedragaren den drabbade att kontakta ett telefonnummer som finns länkat i meddelandet med anledningen av att en betalningsplan behöver upprättas.

I det andra sms-meddelandet står det att du har en beställning som är på väg till dig samt ett ordernummer kopplat till denna. Bedragaren uppmanar den drabbade att ringa kundtjänst via ett telefonnummer i meddelandet om man har några frågor gällande orden. Ringer du detta nummer uppmanas du sedan identifiera dig via Bank-id.

– Vi vill återigen uppmana er till att inte trycka på några länkar, identifiera er inte via bank-id om ni inte är helt säkra på källan, ring inte upp telefonnummer som känns tveksamma och genomför aldrig en betalning om du inte vet vart den går, berättar polisen i Värnamo på sociala medier under onsdagkvällen.

Informera gärna personer i din närhet om detta. Tillsammans hjälps vi åt.

Taggar

Dela