Nyheter

Värnamovinnaren hittad – 20 år gammal rad bakom miljonvinsten

Nyheter Lördagens Lottodragning resulterade i att det blev tre nya miljonvinnare i Sverige. En av dem är en kvinna i 50-årsåldern från Värnamo, som har spelat samma rader tillsammans med sina föräldrar under 20 år.

1,7 miljoner kronor vann kvinnan från Värnamo

”Det här var ett samtal vinnaren inte var beredd på, då hon inte hade hunnit rätta sitt spel ännu. Efter att jag läst upp den rätta raden för henne kom glädjechocken”, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Liselotte Fondelius.

Lördagens Lottodragning resulterade alltså i tre nya miljonvinnare på Lotto 1. Med dessa tre miljonvinnare hade det hittills i år fallit ut hela 54 miljonvinster på bara 22 dagar. En vinstexplosion på Svenska Spel Turs produkter med en totalsumma på dryga 350 miljoner kronor.

Vinstsumman för varje vinnare låg på 1,7 miljoner kronor och en av de tre är en kvinna i 50-årsåldern från Värnamo som sökts sedan dragningen. Under det härliga samtalet fick Liselotte Fondelius ta del av både glädjechock och en Lottoresa historiskt, 20 år tillbaka i tiden.

– Samtal med vinnare som inte hunnit rätta sina rader är väldigt speciella. Här gäller det att gå varsamt och lugnt fram. I det här fallet var vinnaren lite tveksam och hade svårt att ta in vinstbeskedet.

– När vi började rätta raden tillsammans hörde jag hur hon började förstå att det var ett samtal som sent skulle glömmas.

20-åriga rader gav miljonvinst
– Oj, jo de siffrorna står ju här! Men vad menas med det då? Det var första kommentaren vinnaren fick ur sig när de fyra första siffrorna överensstämde med den rätta raden.

När Liselotte Fondelius läste upp de resterande tre numren blev det helt tyst i andra änden i telefonen.

– Men då har jag ju sju rätt. Jag har alltså sju rätt på Lotto!

– Det kan ju inte vara sant. Lottoraderna har jag ihop med mina föräldrar, vi har spelat ihop i säkert 20 år. Dem kommer inte tro mig, berättade vinnaren.

Kvinnan berättade att denna rad är en av fem som hon alltså spelat tillsammans med sina föräldrar i två decennier. Vinsterna under åren har inte varit många eller stora och som mest hade trion vunnit tusen kronor.

På frågan om vinsten kommer uppfylla några drömmar, svarade hon att det först måste landa lite innan hon vet vad pengarna kommer att spenderas på.

– Jag ska först berätta detta för mina föräldrar och hur dom kommer ta det här vet jag inte, skrattade kvinnan.

Vinnaren i Värnamo önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 1, lördag 21 november 2020: 4 – 9 – 15 – 22 – 24 – 30 – 34

Taggar

Dela