Nyheter

Värnamomän gripna för mordförsök

Nyheter Tre män bosatta i Värnamo kommun är anhållna misstänkta för mordförsök i går i Reftele i samband med att en annan man skottskadades.

Håkan Boberg. Arkivbild

Det var klockan 17.00 i går som polis larmades till centrala Reftele där höga smällar hade hörts. När polisen anlände anträffades en skadad man. Det här var i närheten av den bilfirma där det för en tid sedan var ett rån.

Klockan 22.00 greps tre män. Två av dem är kring 30 år och den tredje kring 60. Alla är bosatta i Värnamo kommun men polisen vill inte uppge exakt var.

Det var i går för övrigt en polisinsats i Forsheda. Håkan Boberg är chef för lokalpolisområde Värnamo och han bekräftar att det finns koppling mellan denna och skjutningen i Reftele.
– I princip är de de tre anhållna okända för oss sedan tidigare, säger Håkan Boberg.
Det är inga personer som har kriminellIt förflutet.

I nuläget ser Håkan Boberg ingen koppling mellan skjutningen och det tidigare rånet mot bilfirman.

Det verkar som om de tre männen har känt till den skottskadade mannen sedan tidigare men motivet är ännu så långe oklart. Den skottskadade mannen är inte bosatt inom länet.

– Vi har ännu inte bilden klar för oss men det jobbas intensivt som alltid de första så viktiga  dagarna, inflikar Håkan Boberg.

Mannen som blev beskjuten vårdas på sjukhus men han är inte livshotande skadad. Polisen hoppas kunna förhöra honom under dagen.

Det är polisen i Värnamo som jobbar med det inträffade. Man har inte begärt förstärkning. Man har redan internt gjort förstärkningar efter de bilbränder och rån som skett i framför allt Värnamo och Forsheda de senaste veckorna.

Taggar

Dela