Nyheter

Värnamoföretag växer

Värnamoföretag växer

Nyheter

nu/wp-content/uploads/2015/12/anna-liljedahl-151231-press.jpg”>

Anna Liljedahl, vd, Finnveden Lastvagnar. Pressbild

Finnvedens Lastvagnar AB som ingår Värnamobaserade Liljedahl Group växer. Finnvedens Lastvagnar ären av Sveriges största privata återförsäljare av Volvo och har sitt huvudkontor i Jönköping, Nu växer man söderut genom förvärv av Skånebil.

– Förvärvet gör det möjligt för oss att ytterligare förstärka vår tätposition på svensk lastvagnsmarknad, säger Anna Liljedahl, vd för Finnvedens Lastvagnar.

Finnvedens Lastvagnar finns sedan tidigare på 18 orter i Småland, Blekinge och Skaraborg, och är en av landets ledande lastvagnsåterförsäljare.

I och med förvärvet av Skånebil Lastvagnar stärker man sin position söderut i en redan väletablerad lastvagnsregion. Skånebil Lastvagnar har drygt 30 anställda fördelade på försäljning av lastvagnar och tjänster, reparation, service och reservdelar.

Huvudanläggningen har ett utmärkt geografiskt läge utmed E6:an, i en region som präglas av tillväxt och där många av landets större åkerier finns.

– Skånebil Lastvagnar är ett mycket välskött företag med en fantastisk lojal, kunnig och engagerad personal. Med deras hjälp ska vi fortsätta utveckla verksamheten och bli en ännu starkare partner till åkerierna i södra Sverige, säger Anna Liljedah.

Skånebil Lastvagnar ägs och drivs av familjen Hagman via bolaget Ivaria AB. Lokalerna omfattar åtta fulla skepp, tre halva skepp och tvätthall. Omsättningen ligger på cirka 165 miljoner och årligen säljer man ett 60-tal nya fordon.

– Finnvedens Lastvagnar är en mycket målmedveten och långsiktig aktör som nu erbjuder en svårslagen bredd med 19 anläggningar i södra Sverige. Den branscherfarenhet som de besitter kommer vara till gagn för kunderna i hela regionen. Det ska bli intressant att följa utvecklingen de kommande åren, säger Sten Hagman, som varit vd för Skånebil Lastvagnar sedan 1982.

Affären undertecknades strax före jul och från och med årsskiftet övergår Skånebils Lastvagnar till Finnvedens Lastvagnar. Initialt behåller man namnet Skånebil Lastvagnar men under 2016 kommer verksamheterna fusioneras fullt ut.

– Inledningsvis kommer vi att fokusera på att lära känna marknaden, personalen och kunderna, säger Anna Liljedahl.

Taggar

Dela