Nyheter

Värnamoföretag ritar storslaget hus i Växjö

Nyheter Växjös ska få ett nytt landmärke. En byggnad som är lika hög eller till och med högre än det nybyggda "Icon” vid Växjös norra infart.

Johnny Grauengaard på Bsv arkitekter & ingenjörer har fått möjligheten att rita ett nytt och mycket stort hus i Växjö.

Och om allt gå som planerat så är det ett Värnamoföretag som kommer att svara för arkitekturen.
Bsv arkitekter & ingenjörer ha nämligen på uppdrag av Växjö Vipers ritat ett högt hus med det passande arbetsnamnet ”Stairway to heaven”.
– Stairway to heaven” har varit vårt arbetsnamn eftersom att bostädernas generösa terrasser bilder en trappliknande form ”ända upp till himlen” säger Johnny Grauengaard, vd och arkitekt på BSV

För honom så är arbetsnamnet perfekt, på flera plan.

På fritiden har han ett omtalat musikintresse och är en av medlemmarna i det omtyckta coverbandet SAMPO så titeln Stairway to heaven passar väl in
– Jag är glad för att man vill använda namnet, det berikar huset.Terrasserna ligger i rakt söderläge de är väl tilltagna och ger en unik boendekvalité som ett helt nytt tillskott till bostadsutbudet i Växjö i dag, förklarar han.
– Söderläge de är väl tilltagna och ger en unik boendekvalité som ett helt nytt tillskott till bostadsutbudet i Växjö i dag.Det är otroligt viktigt att tänka in ”den mänskliga skalan” in i så stora byggnader som denna, terrasserna bryter ned skalan och bildar som trädgårdar med en fantastisk utsikt.Det kommer bli ytterligare en gemensam utemiljö för alla i huset i höjd Fortnox Arenas yttertak. Här kan man bo nära himlen avslutar Johnny Grauengaard.

Taggar

Dela