Nyheter

Värnamoborna i stresstopp

Nyheter Invånarna i Värnamo kommun tillhör de mest stressade i Jönköpings län. Det visar en årlig enkätundersökning.

Invånarna i Värnamo kommun tillhör de mest stressade i Jönköpings län. Det visar en årlig enkätundersökning. Bilder: David Alin/Pixabay

Befolkningen i Sverige blir allt mer stressad. I den senaste nationella folkhälsoenkäten från Folkhälsomyndigheten svarade ungefär var sjunde person att de kände sig stressade, vilket innebär en ökning med 1,5 procentenheter. Drygt en av 30 svenskar känner sig “mycket stressad”.

I Jönköpings län toppar kommunerna Habo (16,1 procent), Sävsjö (14,3 procent) och Jönköping (13,9 procent) listan. Värnamo kommun återfinns på femte plats (13,8 procent). När det kommer till andelen ”mycket stressade” återfinns Värnamo kommun på en delad niondeplats (2,1 procent). Mest stressade personer i Jönköpings län återfinns i Eksjö kommun (4,1 procent). 

–Dålig sömn, oroskänslor, värk i kroppen och svårigheter i att vara närvarande i det du gör kan vara tidiga varningssignaler på stress. Det orsakas vanligen av hög belastning på jobbet, i hemmet eller i skolan. Om kropp, tanke och känslor inte känns som vanligt kan det vara klokt att söka hjälp, säger chefspsykologen Felicia Westin på Din Psykolog.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *