Nyheter

Värnamobor trivdes i Skillingaryd

Värnamobor trivdes i Skillingaryd

Nyheter För 175:e året är det marknad i Skillingaryd och det blev närmst rekordantal besökare och det var faktiskt en hel del som hade kommit från Värnamo.

Visst har det varit fler marknadsknallar tidigare men det räckte nog för de flestas önskemål.

– Viktigast är det sociala, att träffa bekante sa en av de många tusen som hade kommit till klassiska Slätten i ett arrangemang av Skillingaryds IS.

1842 hölls den första marknaden i Skillingaryd. 1992 var det stort 150-årsfirande och nästa år är det dags att fira de 175 åren.

I år sammanföll vårmarknaden med veteranmarknaden och Smålandsrundan, vilket bidrog till att det var närmast rekordantal besökare.

– Trevligt och jag är i Skillingaryd igen för att köpa tre grisar, sa tv-kändisen Lisa Lemke som för övrigt har nära släkt och vänner på orten där hon är uppvuxen.

Grisarna fann hon inte på marknaden – det är länge sedan det såldes djur på denna marknad. Nej, dessa fanns på en gård alldeles utanför samhället och får nu i stället frodas i Halland.

Flera partier fanns på plats som Kristdemokraterna som hade en liten omröstning om ja eller nej till skolavslutning i kyrkan. Det var nog ungefär 37–5 för kyrkan. Nej var det bland annat från undertecknad då det är mycket mer svårfotograferat i kyrkan…

Svårfotograferat var det överlag i dag på grund av solen som skapade så mycket skuggor. Fast man får ta det onda med det goda. Det var en fantastiskt skön vårmarknad tack var solen.

Taggar

Dela