Nyheter

Värnamobo utan körkort stoppades på E4:an

Nyheter Senaste dygnet har två bilister fått avbryta sin bilfärd när de passerat Värnamo på E4:an.

Föraren ignorerade polismans stopptecken och försökte köra ifrån polisen. Arkivfoto.

I går kväll, vid 20-tiden stoppades en man i 50-årsåldeern när han just passerat Värnamo. Mannen fick blåsa, vilket gav positivt resultat.

Föraren, som är från Uppland fick följa med till polisstationen för ytterligare kontroll. Där blev resultatet ett annat. Utandningsprovet visade då på noll promille. Men mannen saknade körkort, vilket han blivit stoppad för tidigare. Han är därför nu misstänkt för grov olovliga körning.

Ett annat fall av saknat körkort uppenbarade sig i dag vid 11.330. Vid Hörle rastplats skulle polisen stoppa en bil som kom körande i norrgående fil. Av okänd anledning så valde föraren att inte stanna på polismans tecken. Det hela slutade med ett förföljande av den smitande bilisten. Enligt polisens presstalesperson Erik Terneborn så uppmättes aldrig några högre hastigheter vid efterföljandet.

Två kilometer söder om Klevshult fick bilisten nog och stannade. Föraren visade sig vara en man i 50-årsåldern, hemmahörande i Värnamo kommun- Manen var nykter. Däremot saknade han körkort och är nu misstänkt för olovlig körning och för att inte ha stannat på polismans tecken

Taggar

Dela