Nyheter

Värnamo har länets nästa högsta avgifter

Värnamo har länets nästa högsta avgifter

Nyheter Årets Nils Holgersson-rapport gällande vatten och avlopp visar att det är Mullsjö som har de lägsta avgifterna av länets kommuner.

Värnamo är näst dyrast. Endast invånarna i Aneby betalar betalar högre avgifter per kvadratmeter räknat. Det visar den årliga mätning som gjorts av hyresgästföreningen.
Det är allra dyrast att bo i Aneby, åtminstone om man ser till avgifter. Värnamo kommun är inte mycket billigare.

Bor man i en typlägenhet på 67 kvadratmeter betalar man 5 071 om året i Värnamo i avgifter. Länets billigaste kommun är Mullsjö. Där betalar man 2 930 kronor. Det är alltså 2 100 kronor dyrare att bo i Värnamo, sett till avgifterna.
Trots att Aneby kommun haft bland de högsta vatten och avloppsavgifter i Jönköpings län i flera år, har man i år höjt den ytterligare.
– Här finns det mycket pengar att spara. Blir hyresgästerna mer uppmärksamma på detta så kommer kommuner som Aneby att få problem i längden, säger Anita A-son Landegren, vice ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost.

– Avgifterna för vatten och avlopp har, för fjärde året i rad, ökat tre gånger mer än 
inflationen. Självklart förstår jag att det kostar kommunerna mycket pengar med vatten och avlopp, men någon rim och reson får det väl ändå vara. Över 5 000 kronor om året är väldigt mycket pengar för många hyresgäster, säger Anita A-son Landegren.

 

Dela