Nyheter

Värnamo fick ta emot snösmockan

Nyheter Snösmocka eller snökaos är två ord som används flitigt för att beskriva det senaste dygnets väder.

Snösvängen fick fullt upp i dag.  [1/10]

Snöskottning på Vråen.  [2/10]

Översnöade skyltar.  [3/10]

Även de som promenerar i dag får se upp med halkan.  [4/10]

Det är tungt att använda snöskyffeln i dag.  [5/10]

Mängder av fastighetsägare fick använda snöskyffeln i dag.  [6/10]

Julstämningen på balkongen blev ännu mer effektfull med massor av snö.  [7/10]

Svårt att cykla i dag.  [8/10]

Polisen ser gärna att folk tar boert snön från bilen innan de kör. Annars riskeras böter.  [9/10]

Snösvängen på Doktorsgatan.  [10/10]

Den stora mängden snö som fallit har medfört en hel del problem. Inte minst på vägarna. Men dessbättre har inga allvarligare olyckor inträffat i detta område. På E4:an har det varit en del problem och någon avåkning.

På 27:an, utanför Forsheda så orsakade den tunga snön att ett träd föll och blockerade vägen under en stund. Elkunderna har också haft problem. Under natten och morgonen är det flera hundra av Eons kunder som varit utan ström.

I skrivandets stund så är det bara nio av dessa kunder som fortfarande är utan el. Värnamo Energi berättar på sin hemsida om att det fortfarande är elavbrott i vissa delar av Hörle och upp mot Ådalen. Även Fryele och Hemmershult har drabbats av dessa elavbrott.

Orsaken till elavbrotten är att den tunga snön fått flera träd att falla över eller på annat sätt komma i kontakt med elledning som inte är nergrävda.
Många fastighetsägare kommer säkert att gå till sängs i kväll med värk i ryggen. Runt om i Värnamo ser man folk som kämpar med snöskyfflar för att få bort snön från garageuppfarter, trappor och trottoarer.

Några få tappra cyklister sågs också kämpa sig fram i snön. Men flertalet av dessa hade givit upp kampen och sågs komma ledande på sin cykel. Så nu gäller det bara för alla som är ute att gå att se upp för halkan. En och annan kommer säkert att halka även när de är ute och går i dag. Så frågan är hur många frakturer som akutmottagningen på Värnamo sjukhus kommer att få ta emot i dag.

Taggar

Dela