Nyheter

Värnamo är rättvisemärkt

Värnamo är rättvisemärkt

Nyheter Magdalena Streijffert som är Sveriges generalsekreterare för Fairtrade delade under torsdagskvällen ut diplom till Värnamo kommun som en nu rättvisemärkt kommun, den 74:e i landet.

Allmänheten var också inbjuden till Scandic Hotell i Värnamo. Martina Palm, hållbarhetsstrategin på Värnamo kommun tog emot diplomet.

Under fredagen var det en ny ceremoni i samband med näringslivsrådets och Värnamo Företagarföreningens frukostmöte på Vandalorum.

Fairtrade International bildades för 30 år sen och har cirka 1 200 producentorganisatorer och återfinns finns i 74 länder. Finns i länder med utbredd fattigdom (Asien, Latinamerika och Afrika). 1997 kom det till Sverige kallades då för rättvisemärkt.

Fikadagen förra året var den 15 oktober och Värnamo fikade bäst i länet samt var med bland tiopp tio i hela Sverige. I år kommer fikadagen att hållas den 20 oktober

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Malmö diplomerades den 17:e maj 2006 som Sveriges första Fairtrade City. Värnamo blev den 74:e kommunen som fick diplomet.

Taggar

Dela