Nyheter

Värnamo är Årets friluftskommun

Nyheter Värnamo har av Naturvårdsverket utsetts till Årets friluftskommun.

Pressbild

Syftet med priset, som Naturvårdsverket årligen delar ut, är att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv.
– Det började 2018 när vi hörde Sundvalls kommun berätta om sitt arbete med att utveckla friluftsliv. Sundsvall var 2018 Sveriges friluftskommun. Sundsvall gav oss både inspiration och en ambition om att detta kan vi också, vi måste bara finslipa vårt arbete lite, säger Keith Johansson, projektledare inom friluftsliv på Värnamo kommun, i ett pressmeddelande.

För att få priset behöver en kommun arbeta långsiktigt med friluftslivsfrågor. Friluftslivet bör genomföras och visas upp på sådant sätt att det blir enkelt för kommuninvånare att välja fritidssysselsättning utomhus. Vinnaren får, förutom äran, 50 000 kronor att använda till sitt friluftslivsarbete.

– Jag är väldigt stolt över förvaltningens och mina medarbetares resultat gällande friluftsverksamheten, säger Jesper du Rietz, förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen i en kommentar till tidningen.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Värnamo är Årets friluftskommun

Jaha årets friluftskommun som nu tydligen tar tillbaka sitt beslut i kommunfullmäktige om att bygga multiarena i Rydaholm…??? Blir det inget i Bredaryd eller Forsheda heller då..? Alla pengar behövs väl till ny (skryt)arenan i Värnamo…

Jättefint att kommunen är på topp…
Jag har barnbarn som sett fram emot att få åtnjuta glädjen av att få leka och mäta sina krafter på en ”miniarena” i Rydaholm , så tror jag att även barnen i de andra orterna där planeringen varit på agendan för detta känner! Så räkna om och gör bättre. Alla har inte möjlighet och råd att åka till Värnamo för att göra kul saker! Tack Fikret för att Du tar kampen för oss👏 / Maria

Kommentarsfunktionen är stängd