Nyheter

Vanligaste hundnamnet sticker ut

Nyheter Sigge är det vanligaste hundnamnet i Värnamo kommun, enligt färsk statistik från Jordbruksverket. Det gör Värnamo till en av de kommuner där något av landets allra vanligaste hundnamn, Molly, Bella och Charlie, inte toppar listan....

Molly är fortsatt ohotad etta bland hundnamnen i Sverige, följt av Bella och Charlie. Så har det sett ut flera år i rad nu, men bland Värnamohundarna är alltså Sigge populärast. Värnamo är en av nio kommuner i landet där Sigge är vanligast.

På listan över Värnamo kommuns 22 vanligaste hundnamn sticker några ut som märkbart vanligare här än i landet som stort: NalaSimbaDinoTyson och Daisy förekommer alla mer frekvent i Värnamo jämfört med hela landet.

Två namn har klättrat flera platser på listan i kommunen det senaste året: Max och Doris, och två namn har dalat: Ludde och Rocky.

I hela landet är Molly det ohotat populäraste tilltalsnamnet för hundar sedan flera år, följt av Bella och Charlie. Något av de tre namnen toppar listan i 252 av 290 kommuner, och de har varit de vanligaste namnen sedan 2018. Under de senaste fem åren har bland annat Sally och Bosse klättrat på listorna och fjolårets raket var Ludde, som gjorde comeback på topp-10-listan.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela