Nyheter

Välkomnar utredning

Nyheter Fredrik Bergdal välkomnar barn- och utbildningsnämndens besked att utreda möjligheten att bygga ut Rydaholms skola.

Ett växande samhälle kräver en fungerande skola. Det menar Fredrik Bergdal, som föreslår en utbyggnad av Rydaholms skola. Bild: David Alin  [1/2]

– Vad glad jag blir, wow. Detta är så stort och är bra för hela bygden och för alla oss som bor i Rydaholm, för våra barn och för de lärare som kämpar, säger Fredrik Bergdal. Bild: David Alin   [2/2]

I somras berättade vi om Fredrik Bergdal som menar att ett växande samhälle kräver en fungerande skola och föreslår en utbyggnad av Rydaholms skola.

– Skolan är för liten för det antal elever som går här just nu. Det är trångbott. Klassrummen blir mindre för att klara av behoven. Rydaholm växer, företagarna växer, folket trivs i Rydaholm, samhället behöver utvecklas och skolan är kärnan i samhället. Nu har vi kommit till den fasen att det finns ett behov av att storsatsa på skolan, sa han i en intervju.

I början av juli avslutades omröstningen. Förslaget fick totalt 101 röster. Det innebär att det klarade av spärren på 100 röster som krävs för att ett medborgarinitiativ ska behandlas av kommunens politiker. Förslaget remitterades till barn- och utbildningsnämnden och på höstens första sammanträde diskuterades förslaget. Nämnden beslutade att ge barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att utreda ärendet och att förvaltningen ska återrapportera till barn- och utbildningsnämnden senast den 31 december i år. Ett besked som välkomnas av förslagslämnaren Fredrik Bergdal.

– Gud vad glad jag blir, wow. Detta är så stort och är bra för hela bygden och för alla oss som bor i Rydaholm, för våra barn och för de lärare som kämpar, säger han.

LÄS MER:  Vill bygga ut Rydaholms skola
LÄS MER:  Politiker behandlar förslag om utbyggnad
LÄS MER:  Vill bygga ut Rydaholms skola: ”Ge skolan det lyft som samhället behöver"
LÄS MER:  Medborgaren: "Dags att bygga ut Rydaholms skola"
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *