Nyheter

Välkomnar förslag om klimatpremie 

Nyheter Kommunens klimat- och energirådgivare välkomnar förslaget om en klimatpremie till ideella föreningar. 

På torsdagens kommunfullmäktige behandlas förslaget om att kommunstyrelsen från och med 2021 avsätter en halv miljon kronor till ett särskilt bidrag till ideella föreningar som utför strategiska åtgärder som främjar hållbarhet.

Många ideella föreningar i Värnamo kommun äger lokalerna de är verksamma i och föreningarna är i många fall i behov av att minska sina kostnader för uppvärmning och elförbrukning. Kommunen menar att det är angeläget att föreningarna kan bidra till åtgärder som minskar en negativ klimat- eller miljöpåverkan. Därför har kommunledningsförvaltningen föreslagit att kommunstyrelsen avsätter en halv miljon kronor i en så kallad klimatpremie (energi- och klimatbidrag), genom vilken föreningarna kan söka ersättning för halva totalkostnaden för sin åtgärd. Ett initiativ som välkomnas av Henric Davidsson, energi- och klimatrådgivare på Värnamo kommun.

– Som kommun är det positivt att kunna gå in och stötta föreningar i arbetet med att minska sin klimatpåverkan. Vi har en klimatpremie i år och flera föreningar har nappat på det. Det finns ett nationellt klimatmål och det är rätt att kommunen ger föreningar till stöd i det här arbetet, säger han.

Taggar

Dela