Nyheter

Välgörenhetsgala för världens flyktingar

Välgörenhetsgala för världens flyktingar

Nyheter Som en solidarisk insats hålls en rolig och humorfylld insamlingsaktion för världens flyktingar på Harrys i Värnamo den 27 januari.

Kvällen kommer bjuda på underhållning av lokala ståupp-artister från Gislaved – Tito och Lauri.

– Då vi befinner oss i en av de största flyktingkriserna i modern tid behöver vi hjälpas oss och stödja de organisationer som räddar livet på miljoner människor varje år så som UNHCR, säger Azra Muranovic och Luis Gonzales som tillhör de arrangerande.

Vi befinner oss idag i en flyktingkris som världen inte har sett på flera decennier. Människor flyr från krig och förödelse, från förstörda och ruinerade hem, städer och länder, och de flesta hamnar i sitt direkta närområde inom eller utanför sitt ursprungsland. Idag lever också 60 miljoner människor på flykt varav hälften är barn.

Flyktingläger i länder som Jordanien, Libanon, Turkiet, Egypten, Pakistan och Syrien har vuxit sig enorma och tagit emot fler hundra tusen flyktingar som inte alltid har kunnat ta sig vidare utan har varit totalt beroende av den hjälp som ges via organisationer så som FNs flyktingorgan – United Nation High Commissioner for Refugees.

I Syrien finns åtta miljoner flyktingar inom landet och i Libanon är var femte person flykting. Världens största flyktingläger som ligger i Kenya är lika stort som Örebro till ytan. UNHCR arbetar med att ge skydd och nödhjälp genom att sätta upp skyddsläger, ge mat, filtar, vatten och mediciner, men också att förhandla med länder om att ta emot flyktingar.

– Då vi befinner oss i en av de största flyktingkriserna i modern tid behöver vi hjälpas oss och stödja de organisationer som räddar livet på miljoner människor varje år. I solidaritetens anda anordnas en fantastiskt kväll av Värnamo Arbetarekommun i samarbete med ABF och IF Metall där vi roar oss medan vi hjälper de som är beroende av vår hjälp. Alla kvällens intäkter går utan undantag till UNHCR. Värnamoborna välkomnas till en rolig och underhållande kväll där behållningen går direkt till UNHCR, säger Azra Muranovic och Luis Gonzales.

Taggar

Dela