Nyheter

Våldtog och spred nakenbilder på exet

Nyheter En man i 50-årsåldern åtalas för en rad brott mot sin före detta flickvän. Utöver anklagelser om våldtäkt och misshandel så är han även åtalad för hot samt brott mot kvinnans barn.

Brotten har utspelat sig i både Värnamo och Gislaveds kommun. Mannen är sedan i våras folkbokförd i Värnamo. Kvinnan var det fram till samma tidpunkt men bor numera på annan ort.

Åklagaren har valt att åtala för två fall av våldtäkt varav den ena ska ha föregåtts av en misshandel där kvinnan ska ha blivit dragen i håret och strypt. Mannen ska vid tidigare tillfälle hotat att bränna ner kvinnans bostad.

I början av 2024 ska mannen även skapat ett konto på sociala medier i kvinnans namn och spridit avklädda eller delvis avklädda bilder på kvinnan. För detta åtalas han för olaga integritetsintrång samt olovlig identitetsanvändning.

Under våren ska misshandeln och ofredandet av kvinnan fortsatt genom knuffar, slag och mannen ska även ha spottat på henne. Han ska även ha knuffat kvinnans barn vid ett tillfälle. Det faktum att kvinnans barn bevittnat våldet mot henne gör att mannen även åtalas för barnfridsbrott.

Den åtalade mannen förnekar samtliga de gärningar han anklagas för.

Genrebild. Foto: Pressbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *