Nyheter

Väldigt berörd av mordet

Nyheter Desirée Törnqvist från Värnamo var en av dem som gick förbi mordplatsen i Almedalen men innan det hände.

Donners plats i måndags, två dygn före mordet.  [1/4]

Desireé Törnqvist bara ett stycke från den plats där ett mord inträffade två dagar senare.  [2/4]

Den polisiära insatsen var märkbar.  [3/4]

I luftrummet visade svenska jaktplan upp sig  [4/4]

– Vi kom till Oskarshamn med båten strax innan det hände, säger Desireé.

Hon och tusentals alla som hade besökt Almedalen blev mycket bestörta.
– Jag tänker att det är fruktansvärt och blir väldigt berörd. Givetvis tänker jag på hennes familj och vänner som får ett sånt hemskt besked. Med tanke på hur många poliser som var på plats så känns det bra att de kunde gripa honom direkt. Jag visste vem hon var och uppfattade henne som både kompetent och engagerad i sitt jobb. Sedan tänker man ju givetvis på att det hade kunnat hända när vi var där, säger Desirée som var på plats som S-politiker för Region Jönköping.

Från redaktionen var vi på plats tidigare veckan och en i vårt sällskap sa när vi närmade oss Donners plats där mordet ägde rum två dagar senare: Kan vi inte gå härifrån, det känns inte bra. Efteråt känns det kusligt att närmast ha en föraning om att det var farligt på platsen.

Noterbart är att det på platsen under måndagen var en demonstration kring organtransplantationer i Kina, vilket många upplevde som makabert.

Kvinnan som skadades och som senare avled var Ing-Marie Wieselgren, 64, nationell samordnare för psykiatrifrågor hos SKR, Sveriges Kommuner och Regioner. Hon mördades av en 33-årig man som senare erkänt att det var han som utförde dådet.

Dela