Nyheter

Vägkyrkan i Hagshult fortsätter veckan ut

Nyheter I måndags startade årets vägkyrka i Hagshult i strålande sol och högsommarvärme. Nu kommer besked att vägkyrkan fortsätter veckan ut.

  [1/11]

Nora,Ally, Gunvi och Ann-Christine bakar våfflor  [2/11]

Lillie Emanuelsson och Alice Johansson  [3/11]

  [4/11]

Andreas Hjalmarsson spelade munspel  [5/11]

  [6/11]

  [7/11]

  [8/11]

  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

Vägkyrkan i Hagshult har varit varje år utan uppehåll (förutom 2020-21) sedan år 1996. Inger Lindström och Lilli-Ann Bertilsson som varit eldsjälar i alla år har med sin entusiasm fått med många frivilliga som bakat goda kakor och även stått i serveringen.

I kyrkan är det i år kantor Rebecca Wendel som ordnat de duktiga musikerna som vi varje kväll får njuta av. Att komma i stillhet i kyrkan och bara vara, är viktigt för både själ och kropp.

Bernt Emanuelsson höll ett intressant föredrag om Hagshults kyrkas historia, som nog alla vet, är byggd på 1100-talet. Bernt förklarade bl.a. vad de olika väggmålningarna föreställer. Även om den kommande renoveringen av kyrkorummet som är planerad att ske nästa år.

I eftermiddag (lördag) kommer konsulent Lars Kjellström att berätta om klockstapeln som man planerar att återuppbygga. Där finns tillfälle att ställa frågor för den som är intresserad av hur en klockstapel byggs.

Till kaffet idag så serveras det Lilli-Anns egen ostkaka med sylt o grädde.

På söndag är det mässa i Kyrkan och därefter kyrkkaffe.

I nästa vecka tar Vägkyrkan i Åkers kyrka och församlingshem över stafettpinnen.

Text och bild Margareta Svensson

Taggar

Dela