Nyheter

Vågad bild tog Åke till toppen

Nyheter En skvalpande höstbild gav Åke Lövgren segern i Värnamo Fotoklubbs senaste deltävling.

En skvalpande höstbild gav Åke Lövgren segern i Värnamo Fotoklubbs senaste deltävling.  [1/3]

Alin Popescus färgstarka bild tog honom till andra plats.  [2/3]

"En utmärkt och komplex bild på ett urbant landskap." Så beskrivs Andreas Skagerlinds hamnbild.  [3/3]

Värnamo Fotoklubbs fjärde och sista deltävling för året har nyligen avgjorts. Dista omgången blev väldigt jämn poängmässigt.

1) Åke Lövgren, 10 poäng.

Bedömning: Mycket fina färger där det gula kompletterar det blå på ett snyggt sätt. De två skarpa löven i förgrunden och den fina strukturen på vattnet bidrar också. Det som drar ner bilden tycker jag är att det gula i överkanten trillar ur bilden. I stället för att hjälpa huvudmotivet så stjäl de uppmärksamhet och blicken trillar ur bilden via det gula högst upp till höger. På det stora hela en mycket tilltalande bild. En favorit som tar guldmedaljen!

2) Alin Popescu, 8 poäng.

 Bedömning: Mycket snyggt med färger och en fantastiskt fin bildkvalitet, mycket bra bildbehandling. Väl vald plats och fin komposition. Kanske hade fotografen kunnat beskära bilden något för att slippa fönstren i högerkanten- för att göra en mycket bra bild ännu lite bättre.  Den bild som vi ger en silverplacering.

3) Andreas Skagerlind, 8 poäng.

Bedömning: En utmärkt och komplex bild på ett urbant landskap. Arkitektur är spännande som motiv och här har fotografen fått ihop ett antal objekt i en komplicerad kombination utan att det ser rörigt ut . Helt rätt att välja monokrom framställning, detta förstärker alla linjer och kurvor där färg hade distraherat. Fin separation mellan olika objekt därtill. Bra bildhantering. kanske saknas närvaro av något levande. Denna bild tar bronsmedaljen.

De tre först placerade bilderna i alla fyra deltävlingarna går automatiskt vidare till deltagande i ”Årets Bild”.

Fotoklubben fick till uppgift att deltaga i en fotomara, där ska bilderna vara tagna från december 2022- mars 2023.

Det ska vara tio olika motton: ”Lager”, ”Tak”, ”Måne”, ”Fönster”, ”Stjärnor”, ”Mönster”, ”Spår”, ”Vita vidder”, ”Is”, ”Vatten” och ”Kyrka”. Klubben samarbetar med Naxos fotoklubb i Grimsås i denna tävling.

När alla årets fyra deltävlingar är sammanslagna kan vi konstatera att Alin Popescu blir årets fotograf med totalt 68 poäng. På andra plats kommer Åke Lövgren med 63 poäng och Sven-Olof Lagerstedt tar tredjeplatsen med 53 poäng. Här nedan följer hela sammanställningen.

Stort grattis till alla tävlande önskar vi på Värnamo.nu!

 

Taggar

Dela