Nyheter

VA-arbete på gång i Rydaholm 

Nyheter Under våren genomförs ett omfattande VA-arbete på Bangatan i Rydaholm.

Under våren genomförs ett omfattande VA-arbete på Bangatan i Rydaholm. Bild: Värnamo kommun

Planen är att vi ska byta va artiklar så som va-ledningar, brunnar, serviser och ventiler då dessa är mellan 60-70 år gamla och i behov att bytas ut. Även gatubelysningen får nya fundament. Vid återställningen av gatan kommer vi att efter att gatan återbyggs låta bygga en helt ny gång- och cykelväg på norra ändan av Bangatan, vilket medför en avsmalning av befintlig gata. Tidsplanen är att vi ska starta markarbetena börja under februari månad och att vi beräknar att vara klara i juni månad, berättar projektledare Andreas Petersson på teknik- och fritidsavdelningen på Värnamo kommun. 

Har ni tagit höjd för eventuella problem med trafiken under arbetet och i så fall på vilket sätt?

Trafiken kommer att ledas om genom tillfällig vägvisning under den tid arbetet pågår. Jag vill passa på att vädja till föräldrar att hålla uppsikt över barn. Respektera avstängningar och anvisningar på arbetsplatsen både för er egen säkerhet och för personalens.

Hur bred blir gatan efter att GC-väg byggts?

– Total köryta blir 5,8 meter. Den smala sektionen innebär att det kommer att införas parkeringsförbud på norra sidan, vilket innebär att det blir förbjudet att parkera i västergående riktning.

Taggar

Dela