Nyheter

Utredning ska säkra nattis framtid

Nyheter En utredning ska framtidssäkra nattisverksamheten i Värnamo kommun.

En utredning ska säkra nattisverksamhetens framtid. Bild: David Alin

På barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde var nattis framtid uppe för behandling. På borden låg de tre alternativen vi tidigare har berättat om.

Nämnden beslutade att anta alternativ tre, att verksamheten blir kvar i sin nuvarande form men med revideringar i riktlinjerna. Det innebär en besparing på 123 000 kronor om året. Dessutom får barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att utreda och komma med förslag på hur verksamheten kan kostnadseffektiviseras genom samverkan med andra kommunala nattaktiva verksamheter samt även se på andra lösningar. I november 2024 ska den utredningen vara klar.

När det gäller Nattis var min, M:s, KD:s och L:s inställning att vi behövde pausa Nattisverksamheten men tyvärr var inte alliansen enig i detta då C ville behålla Nattis i sin nuvarande form. Då resurserna är knappa behövs prioriteringar göras och då skulle de två miljonerna göra mer nytta till fler speciallärare/specialpedagoger i skolan än till cirka tio familjer och 21 barn med en genomsnittlig vistelsetid på fem timmar per vecka på Nattis, så jag tycker inte det var bra beslut, säger nämndens ordförande Maria Johansson.

Taggar

Dela


1 reaktion på Utredning ska säkra nattis framtid

Då vet vi att det bara är C av allianspartierna som står upp för nattis! Maria Johansson borde fokusera mer på att utveckla verksamheterna, hon verkar bara vilja lägga ned.

Kommentarsfunktionen är stängd