Nyheter

Uthyrningsföretag blir del av koncern

Nyheter En dialog väckte intresse. Nu blir G Rent Hyrmaskiner en del av Tätab-gruppen. — De ville hitta en partner som kan hjälpa dem att växa, säger Adam Bylander på Tätab-gruppen.

Adam Bylander, vd på Tätab-gruppen, och Magnus Rundbladh, platschef på G Rent Värnamo, välkomnar det nya samarbetet. Bild: David Alin

Tätab Hyrliftar AB startade i Tranås 1988. 2005 gick Tätab, Skagert och Rentid ihop i koncernen Tätab-gruppen, för att kunna ge en helhetslösning åt arbetsplatser och för privatpersoner. Genom att slå samman de tre bolagen fanns då ett komplett sortiment av allt som kan behövas till ett bygg- eller underhållsprojekt, i form av över 4 000 produkter i deras sortiment. 2021 förvärvades Tätab-gruppen av det Kungsbackabaserade investeringsbolaget Screen Capital och nu växer koncernen ytterligare. För några veckor sedan blev köpet av G Rent Hyrmaskiner, som finns beläget i Anderstorp, Värnamo och Vaggeryd.

– Jag började i koncernen i januari 2022 och tidigt i mitt arbete började vi titta på vilka tilläggsförvärv vi kan göra. Vi hade några intresserade företag och G Rent var ett av dessa. Sedan tog det ett år ungefär så började en av ägarna till G Rent och en av ägarna av Tätab-gruppen att umgås privat. De började snacka lite och där uppkom en tanke om att vi skulle göra något ihop. De ville hitta en partner som kan hjälpa dem att växa och vi ville hitta företag som passar in i den typen av arbete, filosofi, arbetssätt, syn och vilja som vi har, säger Adam Bylander, vd på Tätab-gruppen.

Ägardiskussioner inleddes och blev klara i somras. I början av september tog G Rent officiellt en del av Tätab-gruppen.

– Vi har sedan tidigare depåer i Jönköping, Nässjö, Vetlanda, Tranås och Västra Haninge. Om man bortser från Västra Haninge så är blir det här en geografiskt bra täckning för vår del om man tänker Jönköping, Nässjö, Vetlanda, Tranås, och sedan fortsätter med Vaggeryd, Värnamo, Anderstorp. Vi täcker upp en intressant del av Småland. Det var någon som gratulerade och sa att nu måste vi vara det största privatägda uthyrningsbolaget i Småland. Det är inget vi har tänkt på, men det är ett intressant konstaterande, säger Adam Bylander.

– Det som vi (Tätab-gruppen) och G Rent vinner på det här är att G Rent får tillgång till ett stort sortiment och vi får också tillgång till ett sortiment som vi inte hade tidigare, så vi kompletterar varandra väldigt bra, säger Adam Bylander.

– Ur kundsynpunkt kan man också säga att om det inte finns en maskin vi har i Värnamo så vet vi att den bara finns en timme bort oftast, vilket gör oss starka, Dessutom så har vi våra egna transporter, så det är lätt att kunna sköta transporter mellan depåerna med den närheten. Det är en stor skillnad i branschen i dag i jämförelse med för tio år sedan. Förr bokade du upp en lift tre dagar innan, nu ringer kunder och säger att de vill ha en lift om 20 minuter. Det är snabbheten som är nyckeln helt enkelt, säger Magnus Rundbladh, platschef på filialen i Värnamo.

Rundbladh ser positivt på att G Rent blir en del av Tätab-gruppen.

– Framför allt får vi mycket mer muskler, vi får tillgång till produkter som vi inte ens fanns och vi behöver aldrig vara oroa oss över att maskinerna tar slut. Det är en trygghet att bli del av en sådan här verksamhet, för vi behöver aldrig tacka nej till uppdrag, vilket är riktigt bra. Sedan är det kul att få nya kollegor, få upptäcka nya depåer och vara en del av större verksamhet, så det känns bra, säger han.

Taggar

Dela