Nyheter

UF-företagare tar nästa steg

Nyheter Efter framgångsrikt samarbete med Vaggeryds kommun står Värnamo på tur för BinSquared UF som företaget heter

Alexander Aronsson, Otto Källberg och Elias Zetterholm. Alex Johansson var sjuk vid fototillfället

Allt började med praktik på AQ i Vaggeryd där de kläckte idén om en hållbar papperskorg som produceras i ett plåtstycke som levereras som ett platt paket där kunden själv enkelt monterar papperskorgen med några handgrepp. Förutom papperskorgen produceras även ett pennställ enligt samma princip. Pennstället är något av en bonusprodukt som produceras att de spillbitar som blir efter tillverkningen av papperskorgen.

 – Vi är noga med att erbjuda en miljösmart och hållbar produkt, säger Alexander Aronsson med instämmande från de övriga inblandade. De berättar att de tänkte IKEA-koncept med platta paket för att inte leverera luft och göra transporterna effektiva och miljömässiga.

Plåten kommer från SSAB som har ett miljötänk i sin plåtproduktion och lacken är återvinningsbar och levereras från ett företag i Växjö. Produktionen sker lokalt hos AQ i Vaggeryd.

 Efter att ha skapat en marknad i Vaggeryd med kommunen som kund samt ytterligare några som till exempel HusmanHagberg, Elbyrån och Vsbo går man utanför kommungränsen. De ska nu träffa Maria Berglund på kommunledningskontoret i Värnamo för att diskutera ett möjligen kommande samarbete. Förutom det tänker de på ytterligare marknader. De funderar på att söka sig till olika företag då de har möjlighet att anpassa design och lack utifrån företagens önskemål och grafiska profil.

 – Det är bara fantasin som sätter gränser, säger de och talar om att de just nu tillverkar papperskorgen i vitt men den går att tillverka ii andra färger och anpassat utseende.

 Förutom att fundera över nya kunder så har de varit spända inför den regionala mässan för UF-företag i Jönköping som ägde rum i veckan. Där fick dom träffa många nya möjliga kunder men även långsiktiga kontakter. 

 UF-företaget drivs inom ramen för skolarbetet men de funderar redan nu på att bilda ett gemensamt aktiebolag för att arbeta med en produkt som nått framgång och har en klar marknad med stor potential. De är fyra inblandade i arbetet Elias Zetterholm (VD), Alexander Aronsson (säljare), Otto Källberg (produktutvecklare) samt Alex Johansson (ekonomiansvarig).

Taggar

Dela