Nyheter

UF-företagare skördar framgångar

Nyheter Framtiden för Värnamos näringsliv ser lovande ut. Det står klart efter UF-mässan i Jönköping.

Kedjefixarn UF (TE21)  [1/4]

ReTension UF (TE21)  [2/4]

Träsmak UF (TE21)  [3/4]

ClearWood UF (TE21)  [4/4]

Den 29 februari var det dags för UF-mässan på Elmia i Jönköping. Där ställde cirka 300 UF-företag från hela länet ut med sina affärsidéer och säljer sina varor eller tjänster. Från Finnvedens gymnasium deltog 40 UF-företag på mässan.

Under mässan har UF-företagen möjlighet att tävla i det regionala UF-mästerskapet och omkring tio tävlingar avgjordes under under dagen. Från FiGy var fyra olika UF-företag (ReTension UF, Kedjefixarn UF, TräSmak UF och ClearWood UF) var nominerade i följande kategorier: Årets monter, Årets Innovation, Årets UF-företag, Årets Tjänst, Årets Säljare, Årets ekologiskt hållbara UF-företag och Årets Hantverkare.

De vinnande UF-företagen kvalificerar sig för att representera Jönköpings län i Stockholm under SM i slutet av maj. Glädjande nog har vi genom elevernas fantastiska prestationer tagit tre SM-platser.

Årets Säljare – Hilma Ihreborn (TE21) från Träsmak UF

Juryns motivering: ”Med en imponerande förmåga att skapa ett behov har säljaren fångat juryns intresse och nyfikenhet. Genom att kombinera kunskap, trovärdighet och en övertygande kommunikationsstil har säljare lyckats överbrygga kundens behov och önskemål på ett sätt som utmärker sig. Det är med stor glädje och uppskattning vi utser årets säljare till Hilma Ihreborn”

Hilma Ihreborn.

Årets Tjänst 2:a plats – Träsmak UF (TE21)

 

Träsmak UF

Årets Hantverkare – ClearWood UF (TE21)

Juryns motivering: ”Med en genomtänkt design och innovativt hantverk som ger en unik produkt med lokal förankring har detta UF-företag lyckats med en utformning som är väl integrerad med skärbrädans namn ”Lagan”.

ClearWood UF

Text och bilder: Anette Klasson

Taggar

Dela