Nyheter

Tycker till om budgeten

Nyheter Från SD kommer en insändare om regeringens budget.

Regeringens budget ett rent skämt

Man får rösta precis som man vill men inte ens de mest inbitna Socialdemokrater kan ju vara nöjda med den omtalade och nyligen presenterade budgeten.

Kortfattat så innebär denna budget att staten kommer att behöva låna 100 miljarder kronor för att få ihop densamma. Trots detta så avsätter Löfvens regering 52 miljarder till utländskt bistånd under 2021!

Som jämförelse kan nämnas att regeringen totalt avsätter 30,5 miljarder till polismyndigheten, vilken därmed endast kompenseras för inflation och löneökningar.
Några ökade resurser blir det med andra ord inte. Noll kronor extra blir det även till domstols- och rättsväsendet samt till åklagarmyndigheten, vilken i dagarna slog larm om att man gått upp i ett alarmerande ”stabsläge”.

Man hinner helt enkelt inte med att åtala alla brottslingar varför de försätts på fri fot och kan begå nya brott i väntan på åtal för tidigare begångna brott. I den mån de trots allt döms för sina brott så visar det sig nu att fängelserna är överbelagda och platsbristen är monumental.
När det mördas, skjuts och sprängs som aldrig förr i vårt land så avsätter regeringen tio miljarder kronor till ”klimatsatsningar” men ingenting extra till rättsväsendet och lag och ordning.

Utöver detta så får SVT ytterligare 100 miljoner kronor extra. De klarar sig uppenbarligen inte på de sju miljarder de årligen får av statsmakten för att mer eller mindre försvara den förda politiken.

Enkelt uttryckt så kan man ju säga att budgeten är avsedd för att få fyra partier att hålla ihop regeringen så att Löfven får sitta kvar vid makten, fyra partier som inte litar på varandra ska med andra ord fortsätta att styra Sverige mot något som ingen av dem vet någonting om då något gemensamt mål inte finns!

Det enda Löfven förefaller ha i den politiska verktygslådan är ett evigt tjat om SD.
Varför angripa V för att de med SD:s stöd kan fälla regeringen? Varför inte inse att samhällsproblemen är andra än SD:s blotta existens?

Johnny Hornbrink, kommunfullmäktigeledamot SD-Värnamo

Dela