Nyheter

Tycker till om avvisning

Nyheter En av våra läsare har synpunkter kring en äldre man från Bulgarien som vårdats på Värnamo sjukhus och som sedan skulle sättas på flygplan till sitt hemland.

Man kan undra hur det är ställt med vården i vårt land. Sedan en tid tillbaka har en man från Bulgarien vistats kring bland annat akutmottagningen vid sjukhuset här i Värnamo. Snälla människor har hjälpt honom med mat och även pengar. Det gick ändå så långt att han fick läggas in på sjukhuset då han närmast var döende.

Han färdigbehandlades och hade ingenstans att ta vägen. Det blev kommunen som fick ta över ansvaret och där togs ett beslut om att sätta mannen på flyget hem till Bulgarien. På Landvetter vägrade man att skicka mannen med planet då man ansåg honom alldeles för sjuk.

Nu undrar många av oss som haft del i det här ärendet vad som ska hända. Mannen har nog inte så långt kvar men nog borde han få en human avslutning.

Detta är väl svensk migrationspolitik i ett nötskal. Ska vi ta emot människor från andra länder så måste vi vara humana. Låt dem annars inte komma in i landet.

Sjukhusanställd

Taggar

Dela