Nyheter

Tyck till om arenaområde

Nyheter Nu går förslaget på detaljplan för nytt idrottsområde ut på granskning.

Ritning över arenaområdet. Ritning: Värnamo kommun

Förslaget gäller detaljplanen för fastigheten Ljusseveka 2:1 med flera. Huvudsyftet är att pröva förutsättningarna för att bygga ett nytt idrottsområde med tillhörande parkeringsmöjligheter samt tillfartsväg i ett centralt läge i Värnamo stad. Planen ska även säkra tillräckligt stora områden för att på ett säkert och effektivt sätt kunna hantera och rena dagvatten från idrottsanläggningen. 

Planområdet är cirka 16 hektar stort och ligger 1,2 kilometer norr om centrala Värnamo mellan Prostsjön och Ljussevekaleden. Område omfattar delar av fastigheterna Ljusseveka 2:1, Värnamo 14:62 och Nylund 1:1 som ägs av kommunen. 

Detaljplanen avviker från översiktsplanen, då området i översiktsplanen är utpekat som grönstruktur. Därför handläggs detaljplanen med utökat förfarande. 

”En undersökning av betydande miljöpåverkan är gjord i samband med planen och dess genomförande anses inte medföra betydande miljöpåverkan. I detta sammanhang vill vi också uppmana fastighetsägare om medverkan till att informera sina hyresgäster om plansamrådet”, skriver kommunen.

Planförslaget har varit ute på samråd. Inkomna synpunkter har sammanställts och besvarats av kommunen i en samrådsredogörelse. Utifrån inkomna synpunkter har granskningshandlingar upprättats.

Detaljplanen är nu utställd för granskning mellan den 3 februari och den 6 mars 2023. Detta innebär att du som närboende eller har intresse i planen kan vara med och yttra dig. Handlingarna finns utställda i stadshusets foajé, på samhällsbyggnadsförvaltningen samt Värnamo stadsbibliotek. De finns även tillgängliga på kommunens webbplats. 

Taggar

Dela


13 reaktioner på Tyck till om arenaområde

Hej på er!
Jag favoriserar inte alls med SD, men man kan och borde ju lyssna noga och därefter kanske kommer man fram till att det är inte alltid nonsens, kanske behövs lite finslipning av deras idéer. Det kallar man demokrati, debatt, utbyte av alla idéer! Vi hamnar i väldigt konstigt sits när vi börjar förbjuda visa idéer/åsikter 😉

Jag tror de flesta stör sig på att denna ska vara ”bara” för fotbollen!
Det är bra med en arena men varför tänker man inte lite till och bygge en multiarena, flera idrottsföreningar kan samlas under en tak, det vill säga ”multi” idrottscenter.
Alla föreningar organiserar olika tävlingar någon gång, man bjuda in andra föreningar som tar åskådare med sig. Då plötsligt önskas mat servering, försäljning av prylar, halsduk, keps, tröja etcetera. Ni fattar. Plötsligt har man skapad möjligheten för merförsäljning utöver idrotten.
Man kanske skulle även erbjuda alla hyresgäster följande: organiserar man sex tävlingar under ett år, får man rabatterat hyra. En del (procent) av merförsäljningen kan gå till de särskilda föreningarna.

Man tjänar inte pengar på biljettförsäljningen, man tjänar pengar på allt omkring denna (impulsköp, strategi av köpbeteenden!)
Hoppas bara att kommunen tänker till//Tack

Vad sägs som att bygga färdigt det man redan håller på med innan man börja på något nytt.

Svar till JB!
Jag har läst dina inlägg och i samtliga riktar du ditt agg mot SD.
Vi är inte emot en arena däremot är vi emot att den ska ligga i anslutning till vårt vattenskyddsområde.
Vi är också emot att man begränsar sig till att endast tillåta fotboll. Vad händer om det inte går så bra i serien då finns det ingen att dela kostnaden med. Gå gärna in och se hur det gick i Falkenberg som är mallen för arenan som ska byggas.
Vi ser hellre ett större område med blandade verksamheter då man kan nyttja synergieffekten samt att man utökar på sikt.
Så vi är inte negativa till allt nytt men däremot rusar vi inte med beslut som kostar 100-tals miljoner kronor. Bättre att tänka efter före!

Ett mycket bra förslag som både tar hänsyn till naturen, framtida bebyggelse och idrotten i vår fina kommun.

Ja då var pajkastningen igång igen….
När Vandalorum skulle drivas igenom var det samma sak . Folk spydde galla över det o pengarna kunde läggas på 100 bättre saker .
Nu har det satt sig och är en fantastisk byggnad o samlings plats för kultur o konst
Jag tycker det tillför väldigt mycket o är stolt över det.
Sedan flyttade man hatet till något så idiotiskt som GummiFabriken……
Herre gud att det bara blev av
Idag är den helt fantastisk och besöks av massor med folk med olika intressen
Jag kan inte vara utan den idag!

O nu skall det byggas en fotbollsarena!
Nu får väl dock även den suraste gnällspiken erkänna att IFK:s bravader är det som skapar mest uppståndelse utanför vår lilla kommun
Tänk om det blir invigning 4 april 2025 mot Hammarby och Värnamo vinner…
Allt förlåtet… men vad händer sedan?

Värnamo GIK spelar plötsligt mot Troja och hockeyladan håller på att rasa samman!

Denna kommunen! Hur vore det om kommunen tog ansvar och tog hand om sina anläggningar som de redan har? Bygg en ny arena för endast fotboll det blir toppen! Vilket betyder att allt annat som kommunen äger kommer blir ännu mer sidosatt! Idioti!

Gärna en ny arena om fotbollförbundet tar kostnaden! Den byggs ju på grund av deras krav! Inget kommunalt självbestämmande här inte.

Trevligt, då kan man ta den önskade bussen som ska till Landvetter. Då betalar den sig.

Varför ska skattebetalarna betala för det? Nu kommer ännu mer effektivisering ch o nedskärningar på landsbygden och deras skolor och annat för att finansiera lyx för de rikeochå invånare i staden…

Ett fantastiskt förslag som kommer att ge fotbollen ett gigantiskt steg framåt i tiden för hela Värnamo kommun.
Nu får vi verkligen hoppas att projektet kan starta så fort som möjligt.
Den stora faran är ju Sverigedemokraterna som hittills verkar vilja stoppa detta. Men och å sidan är ju partiet negativ till allt nytt… tyvärr.

Kommentarsfunktionen är stängd