Nyheter

Tvingades sälja sex i Värnamo

Nyheter Jönköpings tingsrätt kommer att ställa ett par från Rumänien inför rätta. Paret åtalas bland annat för människohandel.

Polisen grep bland annat en man från Blekinge som ska ha köpt sex av kvinnan i Värnamo. Arkivfoto

Det var i februari som paret lyckades locka med sig en annan kvinna i bil från Rumänien till Sverige. Kvinnan hade blivit utlovad jobb som bärplockare och att hon skulle få sjukvård i Sverige.
Men verkligheten blev något helt annat för henne.

Paret plockade av kvinnan sitt SIM-kort till telefonen och tog hennes pengar. I stället för jobb tvingades kvinnan att tigga pengar och sälja sex. Detta ska ha hänt på flera platser runt om i landet, bland annat i Värnamo.
Under tiden fick kvinnan bo på på olika ställen, både inomhus och i läger utomhus. Paret som nu åtalas ska bland annat ha köpt en hästtransport för kvinnans pengar och låtit henne sova i den.

Flera gånger har kvinnan utan framgång försökt att komma ifrån paret. Detta utan framgång. Först när hon fick kontakt med en polis kunde kvinnans situation åtgärdas.
I samband med rättegången kommer också en man i 50-årsåldern från Blekinge att ställas inför rätta. Mannen ska ha köpt sex av kvinnan i Värnamo. Han åtalas nu för köp av sexuell tjänst.

Taggar

Dela