Nyheter

TV: Tog spadtag för studentlägenheter

Nyheter I dag de officiellt första spadtagen för Finnvedsbostäders nya byggnation av studentlägenheter på Flintgatan i Värnamo.

Dags för första spadtagen  [1/10]

Redo men det var hårt att gräva...redan hårdgjort  [2/10]

I arbete  [3/10]

Representant för Peab  [4/10]

Per Magnus Rylander från Finnvedsbostäder  [5/10]

Mot grannen  [6/10]

Bättre grävande...  [7/10]

I tomtgränsen...  [8/10]

...finns det konst  [9/10]

Så ska det se ut om ett år  [10/10]

– Vi har lagt ner mycket tid för att de till att Värnamo nu kompletteras med moderna studentlägenheter som är tillgängliga enligt aktuell standard. Bostäderna är ljusa och bekväma, med ytskikt och golv av hög kvalitet. Lägenheterna är 26 kvadratmeter och i varje lägenhet finns badrum och pentry, säger Per Magnus Rylander, fastighetschef på Finnvedsbostäder.

Bostadsbolagets vd Stanley Guldmyr tror att de många stora byggprojekten som pågår hos Finnvedsbostäder och privata bolag kommer att korta bostadsköerna i Värnamo med omnejd.

Det aktuella huset kommer att ligga mellan de två befintliga huskropparna på Flintgatan i Värnamo, alldeles intill Campus. Det kommer bli sex våningar högt och därmed ytterligare ett fint landmärke i stadsbilden.Lagans Byggnads AB har fått uppdraget att genomföra byggnationen.

– Lägenheterna är studentlägenheter och de är i första hand avsedda för de elever som studerar på Campus Värnamo, berättar Per Magnus.

Enikö Ohlsson som är rektor på Campus hälsar nybyggnationen med glädje.

Campus Värnamo bidrar till det ökade antalet inflyttande till kommunen och då är det viktigt att det finns bostäder som gör att de trivs och så småningom bli permanent boende i Värnamo kommun. Under byggtiden byter Finnvedsbostäder därför fasader och tak på de två hus som har studentlägenheter idag. Det gör att den samlade bilden kommer bli fräsch och trevlig för studenterna.

Inflyttning i de nya studentlägenheterna kommer att ske lagom till studiestart höstterminen 2018.

Finnvedsbostäder AB är Värnamos kommunala bostadsbolag som äger och förvaltar mer än 2 400 lägenheter och lokaler i Värnamo kommun.

 

Taggar

Dela