Nyheter

TV med sommarreportaget: Tio år på toppen av tillvaron

TV med sommarreportaget: Tio år på toppen av tillvaron

Nyheter För tio år sedan bestämde sig Daniel Johansson från Skillingaryd och Bengt Klint från Bottnaryd för att starta eget.

De fann Tabergstoppen som var till salu och tänkte att det skulle kunna vara ett ställe att utveckla. Därmed lämnade de Hooks Herrgård där de jobbat som kock respektive konditor.

Vi besökte Daniel och Bengt första gången den 27 januari 2006. Då hade de precis tagit över anläggningen.

Nyligen var vi på återbesök för att se hur det gått för dem. Just denna dag hade Bengt semester, vilket annars kan var tufft att ta mitt under högsäsongen.

Tio år låter som en lång tid men 37-årige Daniel ser inte något slut utan tänker fortsätta. Han tror också att kompanjonen Bengt – som fyller 60 inom kort – kommer att fortsätta i många år till.

De trivs förträffligt och har utvecklat verksamheten i den byggnad de hyr av Jönköpings kommun. 2008 stod en altan klar och förutom den fina utsikten därifrån hade försäljningen av räkmackor blivit ruskigt populär.

2010 stod en minigolfbana klar och det blev ett verkligt lyft för anläggningen. Man började komma för att spela golf och givetvis blev det ofta en matbit eller fika också.

Daniel kan från Tabegrstoppen se nästan hem till Skillingaryd. Man ser åtminstone klart och tydligen Waggeryds Cell vid Götafors i Vaggeryd.

Bengt bor lite åt andra hållet i Bottnaryd och det kanske också kan beskådas.

Vid klar sikt kan man faktiskt se åtta mil bort från det 343 meter höga berget. Det är för övrigt 121 meter ned till samhället Taberg.

Folk närmast vallfärdar till Tabergstoppen där det visar dagar är en bra bit över 1 000 gäster.

Daniel ser ut att trivas förträffligt och det är klart att han gör det när han är toppen av tillvaron och där tänker han fortsätta att vara för många år framöver.

Taggar

Dela