Nyheter

TV: Med höghjuling till jobbet

Nyheter Det är inte drygt 100 år tillbaka i tiden även om man kan tro det utan en helt ny höghjuling på Storgatan i Skillingaryd.

En riktig höjdare...

Precis efter att ha träffat ett par tjejer som ska använda elcykel på jobbet är plötsligt en höghjuling i trafiken. Cyklisten stannar glatt och berättar att han cyklat från Nässjö till Skillingaryd för att jobba här ett par dagar. Daniel jobbar inom försvarsmakten.

Den som följer med i cykelsvängen känner säkert igen denne entusiast som prövat på de mesta underligheter som finns med hjälp av en cykel. Daniel är utmanare och äventyrare som nu hoppas kunna cykla Vätternrundan med sin höghjulning.

– Ja, jag cyklar gärna lite udda tävlingar som från Belgien till Istanbul, säger han.

Höghjuingen är nyproducerad i Tomella och som föregångarna på 1800-talet med enkla konstruktioner:
– Ja, det är nog på samma stått, eller nästan.

På höghjulning

Broms får man trycka på bak, det är nog en skillnad.
– En fördel är ju att man inte kan få punka.

Han säger att balansen inte är så svår att hantera som man kan tro.

På sin blogg skriver han att han fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr.
– Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr.

Den närmste utmaningen är Vätternrundan. Backarna är det riktigt tuffa med en höghjuling men Daniel tror att han ska klara det.

Stannar till...

Taggar

Dela