Nyheter

Trio åtalas för brutala Värnamorånet

Nyheter De tre män som suttit häktade sedan början av september för att ha rånat en man i Värnamo åtalades under torsdagen. Utöver rånet så ska de även stå till svars för folkbokföringsbrott.

Det var den 2 september i år som en man i 35-årsåldern påträffades misshandlad i Värnamo. Senare samma dag kunde tre män gripas i Nässjö.
– Vi hade en del att gå på. Det var ingen slump att vi anträffade de här männen i Nässjö. Vi åkte dit och gjorde en kontroll och griper dessa tre, berättade polisens presstalesperson Mats Pettersson samma kväll.

De tre männen har suttit häktade sedan dess och nu åtalas de för rånet. I stämningsansökan framkommer att de ska ha slagit och sparkat mannen i ansiktet och på kroppen. Dessutom ska de ha knuffat ner honom för en trappa. Mannen ska av våldet ha drabbats av sänkt medvetandegrad, blödning i ögat, blödning i örat, sårskador, hudavskrapningar, blåmärken,
svullnad, ömhet, smärta och ärr.

De tre männen står också åtalade för folkbokföringsbrott då de ska ha stått skrivna på en adress i Nässjö men inte bott där.

Samtliga åtalade förnekar de brott de anklagas för.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *