Nyheter

Tovefallet: Båda kvinnorna får livstids fängelse

Nyheter Klockan 14.00 meddelade Eksjö tingsrätt sin dom. Båda kvinnorna, en 20-åring och en 18-åring, till livstids fängelse.

De båda kvinnorna döms för mord och gravfridsbrott efter att den 21-åriga Vetlandakvinnan Tove mördats i Vetlanda i oktober. Enligt domen så ska Tove fått skador  på bland annat halsen och halsens underliggande vävnader, armbågarna och ryggen samt syrebristskador på hjärnan och hjärtat.

Efter dödsfallet så ska de båda kvinnorna transporterat Tove till den plats där hon senare hittades några veckor efter det att hon anmäldes saknad. De ska i samband med detta försökt att tända eld på kroppen. 20-åringen ska sedan ha återvänt till platsen och hällt brandfarlig vätska över kroppen och på nytt antänt densamma.

20-åringen döms dessutom för att ha antänt husfasaden till den bostad där Tove bodde i början av 2022.

– Jag konstaterar att tingsrätten går på min linje och dömer de båda kvinnorna för mord och grovt gravfridsbrott till livstids fängelse. Det är tillfredsställande att vi får en tydlig dom där tingsrätten delar min bedömning att båda ska fällas till ansvar, säger senior åklagare Adam Rullman.

Taggar

Dela