Nyheter

Tovefallet: Advokaten vill skjuta upp rättegången

Nyheter Försvarsdvokaten till den morddömda 20-åringen i Tovefallet vill skjuta på rättegången i Göta hovrätt. Anledningen är att utlåtandet från rättsliga rådet dröjer till efter förhandlingarna startat och hon vill ha tid att gå igenom det, rapporterar SVT Jönköping under förmiddagen.

Arkivbild

Två unga kvinnor dömdes i april till livstids fängelse för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda. Båda kvinnorna, en 18-åring, som nu fyllt 19, och en 20-åring, överklagade domen och fallet är utsatt till förhandling med start 21 augusti.

I ett mejl till hovrätten skriver Clea Sangborn, som företräder 20-åringen:

” I går eftermiddag den 27 juli, fick jag del av ett tilläggsprotokoll med komplettering från RMV av den rättsmedicinska obduktionen omfattande ca 30 sidor. Jag har även nåtts av informationen att Rättsliga rådet har skjutit på sitt sammanträde och förväntas hålla sammanträdet v33 eller v34 och vi kan förväntas få del av utlåtandet inom en vecka från sammanträdet.”

Clea Sangborn vill nu att de planerade rättegångsdagarna ställs in så hon hinner förbereda sig, rapporterar SVT Jönköping

Rättsliga rådet är Socialstyrelsens expertorgan, som i vissa fall kan komma med utlåtande gällande rättsmedicinska undersökningar, i domstol. Anledningen är att 20-åringens advokat kallat ett nytt vittne, en professor i rättsmedicin, till hovrättsförhandlingarna. Det har fått åklagare Adam Rullman att begära ett tredje yttrande och lämna in ett tilläggsprotokoll från Rättsmedicinalverket.

Åklagare Adam Rullman skriver i ett yttrande till hovrätten att han inte ser något hinder i att förhandlingarna startar innan utlåtandet från rättsliga rådet kommit.

Källa: SVT Nyheter

Taggar

Dela