Nyheter

Toppdomaren föreläste om ledarskap i förändring 

Nyheter Tajming, samarbete och självförtroende. Det är nycklarna bakom ett framgångsrikt ledarskap i förändringstider, menar den tidigare fotbollsdomaren och entreprenören Jonas Eriksson som under onsdagsmorgonen föreläste i Gummifabriken.

Den tidigare fotbollsdomaren och entreprenören Jonas Eriksson föreläste om ledarskap i förändring.  [1/5]

Cristiano Ronaldo var en argsint motståndare.   [2/5]

– Leo Messi var en exemplarisk fotbollsspelare. Han ställde aldrig några frågor om domslut.   [3/5]

Den brasilianska världsstjärnan Neymar förändrade Jonas Erikssons domarroll. Brassens snabbhet och spelsätt fick Jonas att tänka i nya banor.   [4/5]

Tillsammans med hockeyprofilen Niklas Wikegård startade Jonas Eriksson WE Träning & Hälsa i Sigtuna sommaren 2016. Verksamheten blomstrar och har i dag fem anläggningar.   [5/5]

Under 18 år var Jonas Eriksson en av Fifas främsta fotbollsdomare. På meritlistan står bland annat 200 internationella matcher, 340 matcher i allsvenskan, 47 matcher i Champions League, en final i Europa League och en final i den europeiska supercupen. Lägg därtill mångårig erfarenhet från mediebranschen, drift av en gemensam gymkedja i Sigtuna tillsammans med hockeyprofilen Niklas Wikegård, arbete som fotbollskommentator i flera kanaler och entreprenör från tv-programmet ”Draknästet”, så förstår ni att det var en engagerad Jonas Eriksson som intog Gummifabrikens tredje biosalong. Inför nyfikna åhörare föreläste han om ledarskap i förändring. 

– Här har ni det som det som var en typisk arbetsdag för mig under 18 års tid, säger Eriksson och pekar upp på bildskärmen som visar fotbollsarenan Allianz Arena i München. 80 000 människor på läktaren, 22 världsstjärnor, 32 kameror och miljontals tittare framför tv-apparaterna. Gör jag ett misstag, kostar det 150 miljoner kronor för det förlorade laget. På fotbollsplanen hade jag en vision om att jag skulle bli världens bästa fotbollsdomare och att jag ska kunna ta alla beslut, även de obekväma. 

För Jonas Eriksson blev kommunikation och framtidstänk en nyckelfaktor. Historier om världens främsta fotbollsspelare varvas berättelsen om hur han och Niklas Wikegård efter många turer går samman för att skapa gymkedjan WE Träning & Hälsa. 

– Vi öppnade vår första anläggning i Sigtuna sommaren 2016. En kort tid därefter blev vi utsedda till Sveriges bästa gym. Sedan har vi även blivit utsedda till Årets Inspiratör och Årets Företagare. Kedjan fortsätter växa och i dag har vi fem anläggningar i Sigtuna, säger Jonas Eriksson. 

Jonas Eriksson avslutar föreläsningen med att berätta om vad han anser vara nyckeln till framgång i ett ledarskap i förändringstider.

– Först och främst måste man jobba hårt. Vill man bli duktig på något så handlar det om att jobba hårt. Sedan måste man ha kul. Tajming, att veta när det är dags att utöka sin verksamhet, är också otroligt viktigt. Likaså samarbete: man kan inte göra allt själv, så var noga med både tajming och samarbete. Sist men inte minst övertygelse: om du tror på dig själv och din idé så är chansen störst att bli en vinnare. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Toppdomaren föreläste om ledarskap i förändring 

En strålande föreläsning massor av energi och engagemang. Gav mig ett nytt perspektiv på fotbollen.

Tack för en utmärkt beskrivning av eventet i er tidning – bra jobbat

Kommentarsfunktionen är stängd