Nyheter

Tonåring anhållen för mordförsök

Nyheter En tonåring i Värnamo greps i går kväll misstänkt för mordförsök på en annan tonåring. Polisen fick kännedom att en tonårig pojke över 15 år hade blivit skadad med ett vasst tillhygge. Uppdaterat klockan 10.03, 11.37 och 13.08.

Polisinsats vid Malmöplan i samband med att man sökte efter den misstänkte gärningsmannen. Privatbild

Den skadade är bosatt på Hornarydsområdet i Värnamo.
Killen fördes till sjukhus men omfattningen av skadorna är inte känd. Från en källa framgår att killen vårdas på Linköpings lasarett med bland annat skärsår i ansikte och på kroppen.

Enligt nya uppgifter blev killen attackerad vid Coop på Malmöplan och lyckades ta sig hem till bostaden.

Flera polispatruller sökte sedan runt omkring i stan –  det syntes flera polisbilar vid exempelvis Coop vid Malmöplan kring klockan 22.30.

Under kvällen greps den misstänkte som är en kille i ungefär samma ålder som den skadade. Han har anhållits misstänkt för mordförsök. Enligt uppgift greps han vid ICA Kvantum

Från åklagarmyndigheten vill man inte gå in på några detaljer i ärendet mer än att man har en person som är skäligen misstänkt för mordförsök. Han kommer att förhöras under dagen och att man ska tala med ett stort antal vittnen. Flera uppgiftslämnare till tidningen berättar att mordförsöket kan ha samband med en annan händelse där en av de inblandade dömdes för ett brott.

Vi ha valt att stänga av möjligheten att kommentera.

Taggar