Nyheter

Tomas och Manne fotade bäst

Nyheter Tomas Karlsson och Manne Jacobson är 2018 års fotografer hos Värnamo Fotoklubb.

Foto: Manne Jacobson

”Årets Bild” i pappersklassen vanns av Manne Jacobson och i digitalklassen av Tomas Karlsson.

– Under det gångna året har det varit fyra deltävlingar. De tre första bilderna i varje deltävling fick vidare till ”Årets Bild”, berättar Åke Lövgren i Värnamo Fotoklubb.

Curt Ekblom var juryman.

• Manne Jacobsons bild
Bedömning i pappersklassen: Denna bild får juryn att fundera på följande: Beskriver den ett sommarställe eller en plats där man bor permanent? Man kan se slitet med tvätten, bara att bära fram vatten känns tungt.Bilden har ett finstämt ljus, med mjuka skuggor i gräset och fina valörer i kläderna.Vinjetten ökar fokus på det väsentliga i bilden.
Kanske skulle vi använt ett papper med lite varmare ton.
Grattis till välkomponerad, tekniskt välgjord och berättande bild

• Tomas Karlssons bild
Bedömning i digitalklassen: Här gäller i stort sett samma allmänna tankar som i den andra klassen. Den bild som vi tycker är bäst är huset i skogen, denna bild är inte avläst på några sekunder, det finns utrymme för många funderingar. Den har en fin, dämpad färgskala, mjukt ljus och fungerar utmärkt som kvadratisk komposition.
Grattis, bra jobbat!

• Tänkbara ord
– Några tänkvärda rader när det gäller vår bedömning av bilderna: Att betrakta bilder är svårt- mycket svårt. Utan förklarande texter är det bara Du betraktaren som ger bilderna liv. Vad du ser i bilderna är DINA erfarenheter, DINA Känslor, DIN uppväxt, DINA minnen, som ska fungera. Se själv, tänk själv. Jag kan inte hjälpa dig, hälsar Värnamo Fotoklubb.

Foto: Tomas Karlsson

Taggar

Dela